PIKKULINNAN PÄIVÄKOTI

Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    ☎ 044 5523152

YHTEYSTIEDOT ESITTELY ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖKUNTA

HENKILÖKUNTA

Pikkulinnassa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, neljä lastenhoitajaa ja lähihoitajan pätevyyden omaava päiväkotiapulainen. Taustamenoissa hyörii "rehtorimme" Minna, jonka toimisto on periaatteessa Vekaralinnassa, mutta hyvin usein myös liikkuvassa muodossa, hoitelemassa kaikenmoisia asioita.  Minnan saattaa siis bongata, vaikka maitokorin kanssa kauppareissun jälkeen tai ison paperinivaskan kanssa myös täällä.

 
Vaakunat (3-6- vuotiaiden ryhmä)


Tytti, Mikael ja Outi

Olen Mikael Estabrook vuonna 2007 Oulun Yliopistosta valmistunut Kasvatustieteen kandidaatti (lastentarhanopettaja). Maisterin opinnot odottavat vielä jossain vaiheessa. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kaksi tyttöä ja poika sekä Hertta- koira. Asumme tällä hetkellä Kempeleessä. Sitä ennen olen nähnyt maailman ensi kertaa Lontoossa, josta muutin Tukhomaan ja sieltä Tampereelle, jossa opin ensimmäiset suomenkieliset sanat ja aloitin koulun. Edelleen matkani jatkui Ouluun Kastellin yläasteelle ja lukioon, josta valkolakkini sain 1994. Ensimmäisen ammattini hankin PAOsta Hotelli-, ravintola- suurtalousalalta 1999. Harrastuksiini kuuluvat ulkoilu, liikunta ja seurakuntatyö sekä aikaisemman ammattini myötä opittu ruuanlaitto.

Metsälinnan päiväkotiin pääsin lastentarhanopettajaksi yksikön perustamisesta lähtien v.2009. 2013 syksystä sain vastuulleni Pikkulinnan päiväkodin. 2015 syksyllä palasin takaisin Metsälinnaan, josta nyt takaisin jälleen Pikkulinnaan eskariopettajaksi. Ennen linnapäiväkoteja olin 2 vuotta Oulun kaupungilla lastentarhanopettajana. Lisäkoulutuksina olen suorittanut liikkarikoulutuksen, soveltavan lasten liikunnan ja painivalmentajakursseja sekä metsämörriohjaaja koulutuksen. Viimeisin saatu koulutus on padagoginen johtajuus v.2016

 

Minä olen Tytti Rautio, toimin lastenhoitajana Vaakunoiden ryhmässä. Kotoisin olen Ylitorniolta, mutta asunut jo useita vuosia Oulussa. Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) joulukuussa 2007. Sen jälkeen tein  viisi vuotta töitä kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kuntoutus- ja tilapäishoitoyksikössä Oulussa. Työ oli mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Erityislasten parista siirryin lastenhoitajaksi Touhula-liikuntapäiväkoteihin Talvikankaalle ja Metsokankaalle, ennen äitiyslomalle jäämistä. Asustelen Oulunlahdessa ja perheeseeni kuuluu mieheni ja kaksi lasta, poikani (s.2013) ja tyttöni (s.2015).

Nautin työskentelystä lasten ja heidän perheidensä kanssa. Näen itseni lasta motivoivana kasvattajana, joka haluaa ajatella jokaisella lapsella olevan jotain hyvää ja voimaannuttavaa itsessään. Lapsen oppimisen kokemuksia tulee tukea ja antaa samalla lapselle tilaa toimia luovasti. Lasta tulee kunnioittaa ja antaa lapselle puheenvuoro. Aikuinen toimii turvana ja syli on pienelle aina avoin. Mukavaa, että olen päässyt osaksi Pikkulinnan hienoa porukkaa!


Olen Marika Moilanen. Valmistuin lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta keväällä 2012. Suuntautumiseni on lapset ja nuoret. Valmistumisesta asti olen työskennellyt päiväkodissa kaikenikäisten lasten parissa. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä jo lähellä teini-ikää olevat tyttäremme Rianna ja Rea.

Jo pienenä tyttönä haaveilin `tarhantädin` ammatista, jota teenkin nyt suurella sydämellä. Lapsille olen rauhallisen lempeä höpsöttelijä, mutta myös turvallisen jämäkkä. Ajatuksenani on, että jokaisen oma lapsi on vanhemman tärkein aarre, jota kohdellaan, kuin toivoisi omiansa kohdeltavan. Lämmin syli, jossa on hyvä ja turvallinen olla, on aina avoinna, jossa sitten voidaan jakaa, niin ilot kuin surutkin.

On ihanaa päästä tekemään töitä Pikkulinnassa motivoituneiden ja mukavien työkavereiden kanssa sekä kaikkien näiden suloisten ja fiksujen lasten ja heidän perheidensä parissa.

Olen Outi Kosamo (äitiyslomalla), lapsiin ja nuoriin suuntautunut rempseä lähihoitaja. Tällä hetkellä asun avomieheni kanssa Kiimingissä.

Kotoisin olen Pudasjärveltä, mistä tieni vei lähihoitajan opintojen perässä Ouluun. Valmistuin vuonna 2004 lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta, jonka jälkeen työskentelin vuoden Pudasjärven seurakunnassa lastenohjaajana. Elämä on vienyt työn perässä ruuhka-suomeen Espooseen sekä takaisin lähemmäs Kempeleeseen, joissa sain arvokasta työkokemusta. Kempeleen jälkeen lähdin kolmen viikon sijaisuuteen päiväkotiin kotikulmilleni Pudasjärvelle, jolle tielle jäinkin viideksi ja puoleksi vuodeksi. Tämän jälkeen elämääni puhalsivat uudet tuulet ja onnekkaana pääsin osaksi Pikkulinnan iloista porukkaa.

Työni myötä olen suorittanut Valon liikuntaleikkiohjaaja- koulutuksen sekä Suomen Ladun Metsämörriohjaaja-koulutuksen.

Nautin paljon työstäni lastenhoitajana! Olen lapsille luotettava aikuinen, jolta löytyy lämmin syli jakamaan niin ilot kuin surun ja kiukunkin hetket. Tuen lapsia omatoimisuuteen, kannustan rohkeasti kokeilemaan uusia asioita sekä luottamaan omiin kykyihin ja vahvuuksiin. Laitan itseni täysillä likoon ja välillä täytyy muistaa myös hassutella!

Viirit (1-3- vuotiaiden ryhmä)


Mia, Hanna ja Riikka

Olen Hanna Asmundela-Polo, ja toimin Pikkulinnan vastaavana lastentarhanopettajana Vaakunoiden ryhmässä. Koulutukseltani olen sosionomi (amk) ja lisäksi olen suorittanut esi- ja alkuopetuksen perusteet. Lisäkoulutusta on vuosien varrella tullut hankittua monenmoista, muun muassa Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaaja koulutus ja Suomen Ladun Metsämörriohjaaja-koulutus. Pikkulinnan kodikkaassa ympäristössä olen työskennellyt vuoden 2007 alusta asti.

Kotoisin olen Kuusamosta, mutta Oulussa olen asunut jo yli kymmenen vuotta. Asumme perheeni kanssa Oulun Iinatissa. Perheeseeni kuuluu mieheni ja kolme ihanaa lasta, Juho, Alina ja Luka.

Pikkulinnassa on ihana tehdä töitä suloisten lasten kanssa, viihtyisässä ja toimivassa työympäristössä ja mukavien työkavereiden kanssa. Työskentelytapani on lempeä, mutta jämäkkä ja huumori seuraa aina mukana. Lähtökohtana kaikkeen toimintaan pidän lapsilähtöisyyttä ja perhekeskeisyyttä. Jokainen lapsi tulee huomioida omana ainutkertaisena yksilönään.

Olen Mia Rantanen, lastenhoitaja ja työskentelen Pikkulinnassa pienten touhukkaiden Viirien (1 - 3.v) ryhmässä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, suuntautunut koulutuksessani Sairaanhoidon ja Huolenpidon osaamisalaan, valmistuin tammikuussa 2014. Päiväkodissa työskennellessäni sain varmuuden jatkaa vielä opintojani lasten ja nuorten parissa ja suoritinkin lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalaopinnot lisänä tutkintooni. Valmistuin keväällä 2016  jonka jälkeen  tulinkin suoraan koulunpenkiltä takaisin töihin Pikkulinnaan.

Aikaisemmalta ammatiltani olen Ravintolakokki ja ruokaa tehden vierähtikin useat vuodet kunnes vapaaehtoistyöni kautta heräsi vahva halu ja into hoitotyöhön. Pääkaupunkiseudun vilskeestä, Pohjois-Karjalan kautta muutin perheeni kanssa Ouluun v.2014 kesäkuusssa.

Tykkään kovasti työstäni lasten parissa ja minua onkin sanottu heittäytyjäksi, joka hyppää niin lapsen leikkiin, satuun kuin esitykseenkin, milloin missäkin lapsen antamassa roolissa. Tärkeää minulle onkin saavuttaa lapsen luottamus ja pitää siitä myös kiinni. Antaa lapselle päiväkodissa turvallinen ja virikkeellinen kasvuympäristö, niin leikkiin, kasvuun kuin ihmettelyynkin, toimiva arki jossa lapsi on keskiössä. Tätä työtä saan tehdä moniammatillisessa, iloisessa työyhteisössä jossa minulle parasta päivässä on lapsen ilo!


Olen Riikka Pöllänen ja työskentelen lastenhoitajana pienten puolella. Valmistuin lastenohjaaksi toukokuussa 2017 Suomen Diakoniaopistosta. Keväällä 2017 suoritin viimeisen tytössäoppimisharjoitteluni täällä Pikkulinnassa isojen lasten puolella. Onkin ollut mahtavaa aloittaa työt täällä tutussa kodinomaisessa Pikkulinnassa, josta tunnen suurimman osan ihanista lapsista sekä mukavasta henkilökunnasta.

Olen kotoisin Kainuusta, Kuhmosta. Ouluun olen muuttanut vuonna 2002. Tällöin valmistuin merkonomiksi ja siitä lähtien olen työskennellyt kaupan alalla. Asun perheeni kanssa täällä Metsokankaalla, perheeseeni kuuluvat aviomies sekä lapsemme Essi (s.2007) ja Eetu (s.2009).

Omien lasten kasvaessa minulle kypsyi halu vaihtaa alaa mielekkäämpään sekä merkityksellisempään työhön. Ajatusmaailmani on lapsilähtöistä, haluan antaa lapsille parasta hoitoa ja näin ollen turvallisia sekä myönteisiä kokemuksia heidän elämänpolulleen. Mielestäni jokainen lapsi on ihana aarre, jota täytyy vaalia kaikin keinoin. Nautin siitä, kun saan työskennellä lasten ja perheiden parissa yhdessä ammattitaitoisten työntekijöiden kanssa.

Olen Anna Hautamäki (äitiyslomalla) ja Pikkulinnassa lastenhoitajana. Olen kotoisin Tyrnävältä ja tällä hetkellä asustelen Kaakkurissa mieheni,  tyttärieni (s.2014 ja 2017) sekä koirani kanssa. Kirjoitin ylioppilaaksi v. 2006 Oulun lyseon lukion Tyrnävän etäpisteeltä ja lapsiin ja nuoriin suuntautuneeksi lähihoitajaksi valmistuin v. 2010. Olen myös kouluttautunut Suomen Ladun Metsämörri-, Metsämyttys- ja Metsänuppusohjaajaksi sekä Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaajaksi. Pikkulinnassa työni aloitin syksyllä 2011 ja  ihanasta "Piksusta" onkin vuosien saatossa muodostunut minulle kakkoskoti, johon on aina mukava tulla.

Lastenhoitoala on aina ollut minulle itsestään selvä ammattinvalinta. Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani työskennellä lasten kanssa, nähdessäni kuinka he oppivat uutta ja saadessani itse nähdä maailmaa lasten avoimin, aidoin silmin. Saadessani opettaa lapsia, mutta oppia samalla myös itse niin paljon heiltä.  Pidän työssäni tärkeänä lasten yksilöllistä mutta tasa-arvoista, johdonmukaista kohtelua sekä empaattista, turvallista, välittävää ja kannustavaa kasvuympäristöä.  Olen Pikkulinnassa lasta ja hänen perhettään varten.

Olen Susanna Kovalainen (äitiyslomalla), Pikkulinnassa elokuussa 2012 aloittanut lastenhoitaja. Kotoisin olen Kainuun vaaramaisemista, Sotkamosta. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Sotkamon lukiosta v.2007 ja muuttanut Ouluun samaisena vuonna. Tällä hetkellä asun Muhoksella perheeni kanssa, johon kuuluu puolisoni, kaksi tytärtä ja pieni karvainen kaverimme.

Lastenhoitoala on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen ennen lähihoitajan ammattitutkintoa myös työskennellyt päiväkodeissa erilaisissa tehtävissä. Opiskeluaikanani pääsin jo tutustumaan Vekaralinnan päiväkodin mahtavaan työyhteisöön työssäoppimisjaksoni aikana ja nyt siis kohtalon kuljettamana olen päässyt yhdeksi linnanneidoksi Pikkulinnan yksikköön.

 Olen kouluttautunut Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulunohjaajaksi sekä käynyt myös Suomen ladun metsämörrikoulutuksen.
Työssäni pidän tärkeänä tukea jokaisen lapsen kokonaisvaltaista kehitystä yksilöllisesti ja huomioida lapsen tarpeet, vastaten niihin. Meidän aikuisten tehtävä on antaa lapselle monipuolinen, turvallinen ja lapsen iloa vaaliva kasvuympäristö!

Vekaralinnan päiväkoti Ky    Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    044 5523152    pikkulinna@vekaralinna.fi