METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI
 


Vekaralinnan päiväkoti on aloittanut toimintansa Metsokankaalla, Kaakkurin koulun vieressä syksyllä 2002. Laajentumisen myötä ensimmäinen päiväkotimme sai nimekseen Pikkulinna ja Vekaralinna siirtyi Metelinkankaalle. Metsälinna jatkaa nyt näiden kahden päiväkotimme viitoittamaa tietä täällä Kaakkurissa. Olemme avanneet Metsälinnan päiväkodin elokuun alussa 2009. Päiväkodissamme on päivittäin vahvassa roolissa leikki ja liikunta sekä luonto. Päivät kuluvat vauhdikkaasti puuhaillen ja touhuten hyvien kavereiden sekä turvallisen aikuisen kanssa. Asioiden tärkeysjärjestys ei ole vuosien varrella muuttunut mihinkään, lähtökohtana toiminnalle on edelleen lapsilähtöisyys, kodinomaisuus ja perhekeskeisyys. Paljon on toimintavuosien aikana opittu ja otettu käyttöön uutta, hyvistä perinteistä tinkimättä. Esimerkiksi Liikuntaleikkikoululla ja Metsämörri-toiminnalla on vankka jalansija kaikissa päiväkodeissamme. Pienryhmätoiminta ja omahoitajuus ovat toimintamalleja, jotka ovat hyvin soveltuneet päiväkotiemme arkeen.

Metsälinnan päiväkodissa on hyvä olla. Haluamme taata, että lapsen toimintaympäristö on hyvä ja turvallinen niin fyysisesti kuin myös psyykkisesti. Perheet ovat mukana lapsen päiväkotiarjessa ja mahdollistavat monet ihanat tapahtumat läsnäolollaan.

Päiväkotimme on valmistunut syksyllä 2009 ja otettu käyttöön saman tien. Sen suunnittelussa on otettu huomioon rakennuksen funktio ja kodikkuus. Halusimme päiväkodin olevan lämpöinen ja kotoinen, sellainen paikka, jossa kaikki siellä olevat ihmiset viihtyvät. Esteettisyys ja väljät toimintatilat olivat tärkeässä asemassa arkkitehdin pöydällä. Talo itsessään on juuri sopivan kokoinen, kaunis puutalo Metsokankaan sydämessä. Metsälinnassa on kolme erillistä osastoa ja kodinhoito- sekä sosiaalitilat. Ulkorakennuksessa meillä on lisää varastotilaa ja puutyöpaja. Olemme olleet todella tyytyväisiä omaan päiväkotiimme. Erityisesti olemme saaneet palautetta vanhemmilta ja vierailijoilta Metsälinnan kodikkuudesta ja iloisesta ilmapiiristä. Huumori onkin yksi työvälineistämme ja sitä viljellään pitkin päivää. Lapset ovat meille tärkeitä ja saavat vaikuttaa paljon Metsälinnan arjessa.

Täällä Metsälinnassa meitä on Mörrejä, Myttysiä ja Tiitiäisiä. 

Mörreissä vilistävät  eskarit ja neljävuotiaat. 

Myttysissä touhuavat  kolme- ja viisivuotiaat.

Tiitiäisissä vipeltävät kaikki alle kolmevuotiaat.


Pienen ihmisen päiväkotipäiviin mahtuu arkea ja juhlaa. Tosin tällä linnassa se arkikin on usein juhlaa, mutta yleensä ainakin iloista!

Pelejä, leikkejä ja pulmia...

Viikoittaiseen ohjelmaan päiväkodilla kuuluu monenlaista touhua. Vakioina ovat Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulu, Suomen ladun Metsämörrikoulu, musisointi- sekä luovanilmaisun päivät. Toiminta perustuu pienryhmätoimintaan. Ryhmän omahoitajat vetävät erilaisia toimintamuotoja erityisesti aamupäivisin. Iltapäivät on varattu vapaalle leikille ja levolle. Koska lapsia Metsälinnassa vipeltää monen ikäisiä, niin jokainen ryhmä ja varhaiskasvattaja valmistelee lasten kanssa juuri heille sopivaa toimintaa. Vaikka pienryhmätoiminta onkin meille tärkeää, niin kaikki yhdessä kuitenkin kannamme vastuun lapsen hyvästä päivästä, johon tulisi kuulua ainakin yksi ihana elämys joka päivä.

 

METSÄLINNAN VUOSIKELLO

Puissa on kuvattu Metsälinnan vuodenkulkua. Monenlaista toimintaa mahtuu 11 kuukauteen vuodessa. Kukin ikäryhmä soveltaa toimintamuotoja itselleen sopiviksi ja osallistuu tapahtumiin ikätasonsa mukaisesti. Yhtenä vuonna toimintaa saattaa olla normaalia enemmän toisena vähemmän. Tärkeää meille on, että viikot täyttyvät on ilolla tekemisestä ja monipuolisista touhuista, syliä unohtamatta.



Linna Päiväkodit Oy    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi