METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Henkilökuntaamme kuuluu kolme varhaiskasvatuksen opettajaa, seitsemän lastenhoitajaa, ryhmäavustaja ja päiväkotiapulainen. Niin ja tietenkin "rehtorimme" Minna, joka yleensä päivystelee omalla toimistollaan, mutta saattaa osallistua vaikkapa juhliimme tai viikkopalavereihin. 

Henkilökunta on monipuolisesti koulutettua ja päivitämme aktiivisesti tietojamme sekä taitojamme lisäkoulutuksissa.

Lukukausien aikana päiväkodissamme vierailee niin varhaiskasvatuksen opiskelijoita yliopistolta, sosionomiopiskelijoita kuin lähihoitajaopiskelijoitakin, jotka suorittavat 5-8 viikon mittaisia varhaiskasvatuksen ammattiharjoitteluita.

 

MÖRRIT (5- 6- vuotiaat)


Janita, Susanna, Anu ja Virve


Olen Anu, 41v. ja Mörreissä varhaiskasvatuksenopettajana tämän toimintavuoden. Olen Linna Päiväkodeissa ollut jo useita vuosia lastenhoitajana, nyt kaksi viime vuotta opintovapaalla. Varhaiskasvatuksen kandiopinnot (=vakaopen) on nyt tehtynä ja jatkan maisteriopintoihin syksyllä 2022. Paljon kokemusta päiväkotimaailmasta siis löytyy ja aiempien vuosien mukana erityisesti liikunta-, luonto-ja draamakasvatuksesta. Tällä hetkellä minulla on mielenkiinnon kohteena positiivinen pedagogiikka ja sen myötä tunnetaidot sekä yhteistyön kehittäminen perheiden kanssa. Näihin teemoihin siis varmasti palataan tänä vuonna useamman kerran.

Lapset tuntevat minun ennestään nimellä "Tomaksen äiti" sillä oma poikaseni on talon toisessa päässä hyvässä hoidossa. Myös nyt jo koululainen Jade on Linnojen kasvatti, koska parempaa paikkaa en lapsilleni osaisi kuvitella!

Olen Janita Karppinen ja toimin Metsälinnassa lastenhoitajana Mörrien ryhmässä. Aloitin syksyllä 2021 uutena ryhmässä ja talossa. Olen valmistunut lastenhoitajaksi 2017. Valmistumisesta asti olenkin päässyt tekemään töitä päiväkodeissa. Lasten kanssa toimimisesta ja ohjaamisesta minulla on jo monien vuosien kokemusta, sillä vapaa-ajallani toimin valmentajana lasten ja nuorten joukkuevoimistelun joukkueissa, joissa meneekin monia tunteja touhuten. Myös oma liikkuminen ja rentoutuminen on tärkeää arjessa. 

Olen käynyt monia täydennyskoulutuksia omaan valmentajuuteeni, joista olen saanut vahvaa osaamista liikuntaan. Lisäksi olen käynyt Suomen Ladun järjestämän Metsömörri ohjaajakoulutuksen.

Päiväkotityössä tykkään olla lasten lähellä ja heidän arjessa mukana. Hupsuttelut lasten kanssa ja turvallisena aikuisena oleminen on työssäni tärkeää. Olen sosiaalinen ja iloinen persoona. Vanhempien kanssa avoimuus ja hyvä yhteistyö on minulle tärkeää ja luontevaa.

Olen Susanna Vähäkuopus ja työskentelen Metsälinnassa Mörrien ryhmässä. Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2012 suuntautumisena lapset ja nuoret. Marraskuussa 2017 sain paikan Vekaralinnan iloisesta joukosta, jonka jälkeen syksyllä 2018 siirryin Metsälinnan päiväkotiin. Työssäni olen iloinen, avoin ja helposti lähestyttävä aikuinen, jolta löytyy lämmin ja turvallinen syli iloihin ja suruihin. 

Pidän tärkeänä perheiden kanssa työskentelyssä avointa ja luotettavaa yhteistyötä. Olen suorittanut Suomen Ladun Metsämörri koulutuksen. Vapaa-aikani vierähtävät perheen kanssa touhuillessa, ulkoillen ja tanssiharrastusten parissa. Pidän kaikenlaisista käsitöiden tekemisestä, valokuvaamisesta sekä kotimme sisustamisesta.

Moikkailaan kun tavataan!

                                                                           

Ryhmäavustajana toimii Virve Luukkonen

                                                                           

TIITIÄISET


Laura, Tytti ja Henna-Riikka

 
Olen Tytti Rautio ja toimin varhaiskasvatuksen opettajana Tiitiäisten ryhmässä. Kotoisin olen Ylitorniolta, mutta asunut jo useita vuosia Oulussa. Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) joulukuussa 2007. Sen jälkeen tein useita vuosia töitä kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kuntoutus- ja tilapäishoitoyksikössä Oulussa. Erityislasten parista siirryin töihin Touhula-liikuntapäiväkoteihin, ennen äitiyslomalle jäämistä. Olen työskennellyt Pikkulinnassa 2,5 vuotta, ja sieltä siirryin vuonna 2019 tänne Metsälinnaan.


Nautin työskentelystä lasten ja heidän perheidensä kanssa. Näen itseni lasta motivoivana kasvattajana, joka haluaa ajatella jokaisella lapsella olevan jotain hyvää ja voimaannuttavaa itsessään. Lapsen oppimisen kokemuksia tulee tukea ja antaa samalla lapselle tilaa toimia luovasti. Lasta tulee kunnioittaa ja antaa lapselle puheenvuoro. Aikuinen toimii turvana ja syli on pienelle aina avoin. Mukavaa, että olen päässyt osaksi Metsälinnan hienoa porukkaa!

                                                                       

Olen Laura Tryyki ja  työskentelen Metsälinnassa lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Olen lähtöisin Torniosta ja lähihoitajaksi valmistuin ammattiopisto Lappiasta Kemistä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Saman vuoden syksyllä muutinkin Ouluun töiden perässä. Pari vuotta vierähti eräässä Oulun kaupungin päiväkodissa ennen kuin pääsin liittymään Metsälinnan iloiseen ja luovaan joukkioon syksyllä 2011. Vuonna 2012 kauden päättyessä jäinkin sitten äitiyslomalle, josta onnekseni pääsin äitiysloman päätyttyä palaamaan Metsälinnaan jälleen syyskuussa 2013. Metsälinnavuosien aikana olen saanut lisäeväitä työhöni liikkarikoulutuksesta, metsämörrikoulutuksesta sekä Satuhieronta valmennuksesta.

Työ päiväkodissa on antoisaa ja ihanan vaihtelevaa. Parasta työssäni on ehdottamasti olla mukana lasten leikeissä ja puuhissa, koska juuri niissä hetkissä lasten maailma avautuu parhaiten myös aikuiselle.

Vapaa-ajallani teen paljon erilaisia käsitöitä ja saan käyttää luovuuttani monipuolisesti myös työssäni.


Olen Henna-Riikka Kyyrö, lempinimeltäni Hensu. Aloitin työskentelyn Tiitiäisten ryhmässä lastenhoitajana. Olen valmistunut lähihoitajaksi 2010, jonka jälkeen jäin kotiäidiksi useammaksi vuodeksi. Tammikuusta 2015 eteenpäin aloitin työskentelyn yksityisessä päiväkodissa, jossa työskentelinkin heinäkuuhun 2021 asti.

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kouluikäiset lapset sekä kissat Limppu ja Lyyli. Neulominen ja leipominen kuuluu harrastuksiini sekä kalastus vaikka niihin kaloihin ja matoihin en miellelläni halua koskea :). Parasta työssäni on lasten riemu ja onnistumisen kokemukset yhdessä.MYTTYSET


Teea, Anu ja AnnaOlen Teea Tuomaala ja työskentelen Metsälinnassa Myttysten ryhmässä sekä Metsälinnan vastaavana. Olen valmistunut lastenhoitajaksi vuonna 2013. Sitä ennen olen opiskellut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. Aloitin työn ohessa varhaiskasvatuksen opinnot syksyllä 2021 Oulun yliopostossa ja sen vuoksi teen osa-aikaista työviikkoa. Olen myös suorittanut Suomen ladun Metsämörri sekä Nuoren Suomen Liikuntaleikkiluoluohjaaja koulutukset. Metsälinnaan olen tullut syksyllä 2014. Lapsille haluan olla turvallinen aikuinen, jonka syli on aina avoin kaikille.Tärkeää on myös hyvin toimiva ja avoin yhteistyö perheiden kanssa. Työ on minulla erittäin mieluista ja teen työtä täydellä sydämellä!

Asun avopuolisoni kanssa Metsokankaalla. Vapaa-ajalla tykkää käydä jumpassa, nähdä ystäviä ja vietää aikaa kotitöiden parissa.


Olen Anna Kovero ja työskentelen lastenhoitajana Myttysten ryhmässä. Olen ammatiltani lähihoitaja ja suuntautumisopintoni koostuivat lasten ja nuorten hoidosta ja kasvatuksesta. 

Ammattikasvattajana ja luonteeltani olen lapsilähtöinen, ystävällinen, helposti lähestyttävä, johdonmukainen, iloinen sekä yritän selvitellä asioita aina positiivisen kautta. Yritän luoda toiminnallani kiireettömän ja positiivisen ilmapiirin ja niin että lapsille on aikaa ja syliä tarjolla. Olen luonteva lasten kanssa ja tykkään myös hassutella:) Pidän käsillä tekemisestä, laulamisesta sekä musisoinnista, liikunnasta ja retkeilystä!

Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme lasta ja koira. Harrastuksena minulla on pienestä asti ollut hevoset, jotka ovat edelleen iso osa elämääni.Päiväkotiapulaisena työskentelee Carita Pehkonen

Linna Päiväkodit Ky    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi