METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Henkilökuntaamme kuuluu neljä lastentarhanopettajaa, viisi lastenhoitajaa ja yksi avustava lastenhoitaja. Niin ja tietenkin "rehtorimme" Minna, joka yleensä päivystelee Vekaralinnan yksikössä, mutta saattaa osallistua vaikkapa juhliimme tai viikkopalavereihin. 

Myttysten ja Tiitiäisten ryhmissä toimii yksi  lastentarhanopettaja sekä kaksi lastenhoitajaa ja Mörreissä kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja. Henkilökunta on monipuolisesti koulutettua ja päivitämme aktiivisesti tietojamme sekä taitojamme lisäkoulutuksissa.

Lukukausien aikana päiväkodissamme vierailee niin sosionomiopiskelijoita kuin myös lähihoitajaopiskelijoita, jotka suorittavat 5-8 viikon mittaisia varhaiskasvatuksen ammattiharjoitteluita.

 

MÖRRIT (5- 6- vuotiaat)


Irina, Heidi ja Pia

Olen Heidi Poikela ja työskentelen Metsälinnassa lastentarhanopettajana ja eskariopena. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja lisäksi olen suorittanut esiopetuksen pätevöitymiskoulutuksen sekä lasten liikunnan ammatilliset erikoistumisopinnot. Olen myös Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaaja ja Suomen ladun metsämörriohjaaja.

Metsälinnaan tulin töihin elokuussa 2012. Aikaisemmin olen työskennellyt Pikkulinnassa ja Vekaralinnassa ja välillä ollut kotona äitiyslomalla ja hoitovapaalla. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi kouluikään ehtinyttä tyttöä. Vapaa-aika kuluukin pääosin perheen kanssa puuhaillessa. Ulkoilu ja kaikenlainen liikunta on myös lähellä sydäntäni.

Lapsilähtöisyys ja perhekeskeisyys ovat minulle tärkeitä ja siksipä työlleni on linnapäiväkodeista löytynyt koti. Haluan olla lapsille helposti lähestyttävä, turvallinen ja empaattinen aikuinen.

Olen Irina Kotila ja työskentelen Metsälinnassa lastentarhanopettajana ja eskariopettajana Mörrit-ryhmässä. Koulutukseltani olen Kasvatustieteen kanditaatti (VAKA) ja sivuaineeni oli erityispedagogiikka. 

Olen työskennellyt aikaisemmin Liikuntapäiväkoti Touhulassa sekä Oulun kaupungilla, Riekonmarjan päiväkodissa. Ennen varhaiskasvatusopintojani työskentelin suuhygienistinä Oulunsalon hammaslääkärikeskuksessa. Toivonkin voivani hyödyntää aiempaa tietämystäni suun terveydenhoitoalalta myös varhaiskasvatuksessa. Lapset ovat kuitenkin aina olleet lähellä sydäntäni ja olenkin toiminut niin leiri-, kerho- kuin pyhäkouluohjaajana. 

Asun avomieheni ja ranskanbulldoggi Elviksen kanssa Toivoniemessä. Eläimet ja luonto ovatkin minulle erittäin tärkeitä. Työssäni lapsilähtöisyys, erityisesti lapsen kohtaaminen yksilöllisesti, on kasvatukseni perusta. Haluan olla aikuinen, joka on osana luomassa lapsille tärkeitä kokemuksia päivittäin.

Olen Pia Röyttä. Asun mieheni, 7 -vuotiaan tyttäreni ja kahden koiran kanssa Jäälissä. Metsälinnassa olen aloittanut elokuussa 2013 ja paikka on valloittanut minut täysin kodikkuudellaan ja lämmöllään. Lähihoitajaksi olen valmistunut -97 jonka jälkeen olin hetken aikaa päiväkodissa töissä. Sittemmin hairahduin sivupolulle ja valmistuin tietojenkäsittelyn tradenomiksi 2006, kunnes palasin taas lasten pariin 2012 enkä päivääkään ole katunut :)

Koirat ovat minulle rakas ja tärkeä harrastus. Arjen askareista saa taukoa, kun koulutan koiriani tai lähden perheen ja koirien kanssa lenkkeilemään tai viettämään koirakilpailupäivää. Koirat myös pitävät hyvin jokapäiväisessä liikkeessa, satoi tai paistoi.

 

TIITIÄISET


Sonja, Tanja ja Teea

Olen Tanja Kaijalainen, ja toimin Metsälinnan vastaavana lastentarhanopettajana Tiitiäisten ryhmässä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Metsälinnaan siirryin joulukuun 2016 alussa Vekara Päiväkodeilta, jossa toimin johtajana Limingan JekkuVekarassa. Itse asun kuitenkin Oulussa yhdessä mieheni ja kahden tyttäremme kanssa. 


Työvuosieni aikana olen suorittanut monenlaista lisäkoulutusta, kuten Metsämörrin peruskurssin, Metsämyttyset ja -nuppuset teemakurssin sekä Luonnossa kotonaan- koulutuksen. Retket metsään ja lähiluontoon mahdollistavat lapselle tutkimisen, ihmettelyn ja uuden oppimisen kaikilla aisteilla. Luontokasvatuksen lisäksi liikunta on lähellä sydäntäni. Vapaa-ajallani harrastan monipuolista liikuntaa ja tätä liikunnan iloa haluan välittää myös työssäni lapsille!

Teen työtäni täydellä sydämmellä, tarjoten syliä ja lämmintä läsnäoloa jokaisen lapsen hoitopäivään!

Olen Sonja Akola ja työskentelen lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Valmistuin vuonna 2008 lähihoitajaksi ja siitä lähtien päiväkotimaailma on vienyt minut mukanaan. Olen koko urani työskennellyt yksityisessä päiväkodissa, Metsiksessä aloitin työt syksyllä 2013. Vuosi ehti vierähtää Metsiksen iloisessa ja lämpöisessä ympäristössä, jonka jälkeen jäin äitiyslomalle ja syksyllä 2015 tein paluun takaisin parhaaksi havaittuun työpaikkaan.

Asun Metsokankaalla puolisoni sekä poikieni Vilhon ja Veikan kanssa. Vapaa-aikani kuluukin pääosin perheen kanssa puuhatessa ja ulkoillessa.

Olen Teea Tuomaala ja työskentelen Metsälinnassa Tiitiäisten ryhmässä. Asun avopuolisoni kanssa Metsokankaalla, kiven heiton päässä Metsälinnasta. Lastenhoitajaksi olen valmistunut keväällä 2013 ja sitä ennen olen opiskellut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. Olen työskennellyt päiväkodissa Oulun kaupungilla ja Metsälinnassa aloitin elokuussa 2014. Lastenhoitajan työ on minulle erittäin mieluista ja teen työtä täydellä sydämellä! Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa ystävien kanssa ja katsella elokuvia.

 

MYTTYSET


Laura, Rina ja Päivi

Olen Rina Korhonen ja työskentelen lastentarhanopettajana Myttysissä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK), valmistuin 2008. Olen myös suorittanut esi- ja alkuopetuksen perusopinnot sekä erilaisia täydennyskoulutuksia luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin liittyen. Varhaiskasvatuksen parissa olen työskennellyt vuodesta 2010 ja Metsälinnaan tulin töihin vuonna 2016. Muutimme Ouluun perheeni kanssa Kainuusta, mistä olen myös kotoisin. Perheeseeni kuuluu kaksivuotias tytär, puoliso ja koira.

Työskentely lasten parissa on mielenkiintoista ja antoisaa. Päivät ovat aina erilaisia sekä täynnä iloa ja elämää! Haluan olla lapsille kannustava aikuinen, kuunteleva korva ja turvallinen syli, hassuttelua unohtamatta :) Koen myös tärkeäksi yhteistyön kodin ja päiväkodin välillä. Avoin vuorovaikutussuhde vanhempien kanssa on perusta tälle työlle.

Olen Laura Tryyki ja  työskentelen Metsälinnassa lastenhoitajana Myttysten ryhmässä. Olen lähtöisin Torniosta ja lähihoitajaksi valmistuin ammattiopisto Lappiasta Kemistä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Saman vuoden syksyllä muutinkin Ouluun töiden perässä. Pari vuotta vierähti eräässä Oulun kaupungin päiväkodissa ennen kuin pääsin liittymään Metsälinnan iloiseen ja luovaan joukkioon syksyllä 2011. Vuonna 2012 kauden päättyessä jäinkin sitten äitiyslomalle, josta onnekseni pääsin äitiysloman päätyttyä palaamaan Metsälinnaan jälleen syyskuussa 2013. 

Olen suorittanut myös Liikkarikoulutuksen sekä Satuhieronta valmennuksen ja näitä oppeja hyödynnän nyt työssäni. Vahvuuksiini ja mielenkiinnon kohteisiini kuuluu kaikenlainen käsillä tekeminen, askartelu, neulonta, virkkaaminen, korujen väkertäminen... Kotona minua odottelee mieheni sekä touhukas poika Ville jolta ei vauhtia puutu! :)

Olen Päivi Liuska-Kaartinen ja työskentelen Metsälinnassa Myttysten ryhmässä lastenhoitajana. Olen koulutukseltani lähihoitaja, osaamisalana lasten ja nuorten hoito ja kasvatus. Asun Oulussa Kaakkurissa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluvat, mies, kaksi lasta ja koira. Vapaa-ajallani ulkoilen koiran kanssa, katselen elokuvia tai luen löhöillen. Välillä taas aika vierähtää lasten harrastusten parissa.

Olen Merja Kyngäs ja työskentelen päiväkotiapulaisena Metsälinnassa ja tarvittaessa sijaistan lastehoitajana eri ryhmissä. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK) ja pitkän kotiäitiyteni jälkeen päädyin töihin Metsikseen. Olen siis neljän lapsen äiti ja asun perheeni kanssa Kaakkurissa. Vapaa-aikani kuuluukin paljon perheen kanssa touhutessa. Lisäksi pelaan lehtopalloa ja lenkkeilen.

Olen Annika Kultalahti (äitiyslomalla), kotoisin Kuivaniemeltä ja olen lastenhoitajana Metsälinnassa. Valmistuin 2008 Jyväskylän kristilliseltä opistolta lapsi- ja perhetyön tutkinnosta lastenohjaajaksi, ja sittemmin olenkin ollut töissä koko ajan. Olen toiminut seurakunnalla lastenohjaajana, päiväkodeissa lastenhoitajana, erityislastenhoitajana, ryhmishoitajana ja kahdessa steinerpäiväkodissa, jossa olin sekä lastenhoitajana, että keittäjänä.

Metsälinnaan löysin tieni ihan intuitiolla, palava halu tehdä töitä lasten parissa ja lasten hyväksi sai minut laittamaan hakemuksen ja kohta jo soitettiin haastatteluun ja sillä tiellä nyt olen, toivottavasti tätä tietä riittää vielä pitkälle, Metsälinna on kyllä ottanut minut omakseen ja työtä tehdään suurella <3 !

Paluumuutin Ouluun kesällä 2013 ja todellakin tunnen, että olen palannut juurilleni :)

Sydäntäni lämmittävät tämä ihana työ, kakkujen ja kaikenlaisten muiden herkkujen leipominen, ulkoilu, ystävät ja perhe. Fiiliksellä sitten harrastelen ja innostun milloin mistäkin zumbasta ;)

Asustelen Oulun Iinatissa, perheeseeni kuuluu mies ja lapinkoira Remu.

Linna Päiväkodit Ky    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi