METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Henkilökuntaamme kuuluu neljä varhaiskasvatuksen opettajaa, viisi lastenhoitajaa, ryhmäavustaja ja päiväkotiapulainen. Niin ja tietenkin "rehtorimme" Minna, joka yleensä päivystelee Vekaralinnan yksikössä, mutta saattaa osallistua vaikkapa juhliimme tai viikkopalavereihin. 

Henkilökunta on monipuolisesti koulutettua ja päivitämme aktiivisesti tietojamme sekä taitojamme lisäkoulutuksissa.

Lukukausien aikana päiväkodissamme vierailee niin varhaiskasvatuksen opiskelijoita yliopistolta, sosionomiopiskelijoita sekä lähihoitajaopiskelijoita, jotka suorittavat 5-8 viikon mittaisia varhaiskasvatuksen ammattiharjoitteluita.

 

MÖRRIT (5- 6- vuotiaat)


Virve, Rina, Susanna ja Anne

Olen Anne Isokääntä ja toimin Metsälinnassa Mörrien ryhmässä varhaiskasvatuksen opettajana. Olen toiminut syksyllä 2017 Tiitiäisten ryhmässä sijaisena, joten talo on minulle ennestään tuttu aloittaessani vuoden 2019 alussa tehtävissäni. Varhaiskasvatuksen oppini olen saanut sekä Jyväskylän että Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa. Päiväkotikokemusta minulle on kertynyt useiden sijaisuuksien myötä Oulussa eri päiväkodeissa vuosien 2017-2018 aikana, ja ensi kertaa jo lukion jälkeen puolen vuoden ajan. Ennen lapsien syntymää työskentelin teknisen alan tehtävissä (insinööri) kymmenisen vuotta, joten työelämässä olen ollut jo pitkään.

Asun Oulussa perheeni, johon kuuluu avioimies ja kaksi alle kouluikäistä lasta, kanssa. Arkemme pyörii töiden, päiväkodin ja pikkuharrasteiden ympärillä. Liikkuminen, luonto ja hyvä terveellinen ruoka ovat itselle tärkeässä osassa.

Olen luonteeltani iloinen, huumorintajuinen ja avoin. Toivon, että voitte kokea minut helposti lähestyttävänä päiväkodin aikuisena, jolle on helppo puhua asiasta kuin asiasta. Yhteistyöllä tätä työtä tehdään :). Omien lasten myötä on helppo ymmärtää lapsiperheiden elämää, sen iloja, käänteitä ja niitä välillä eteen tulevia arjen haasteitakin, joten mikään ei ole niin ihmeellistä tai arkaluontoista etteikö siitä voisi puhua. Tärkeintä  on nähdä lapsessa olevaa hyvää, tukea taitojen ja itsetunnon rakentumisessa, opettaa suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä, tsempata niissä monissa mahdollisuuksissa, joita meissä jokaisessa on. Hymyä jokaiseen päivään:)

Olen Rina Korhonen ja työskentelen toisena varhaiskasvatuksen opettajana Mörrien ryhmässä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja opinnoissani olen suuntautunut lapsiin ja perheisiin. Varhaiskasvatuksen parissa olen työskennellyt vuodesta 2010, Metsälinnassa vuodesta 2016.

Omaa ammattitaitoa vahvista erilaisten lisäkoulutusten kautta. Olen suorittanut esi- ja alkuopetuksen perusopinnot sekä erilaisia täydennyskoulutuksia luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin liittyen. Tällä hetkellä teen tunnetaitojen ja niiden ohjaamiseen liittyviä opintoja. Vapaa-aikani vietän perheeni kanssa yhdessä puuhaillen. Nautin myös luonnossa liikkumisesta.

Työskentely lasten parissa on ihanaa ja antoisaa. Päivät ovat aina erilaisia sekä täynnä iloa ja elämää! Lasten leikkeihin on mukava heittäytyä mukaan ja yhdessä on kiva ihmetellä ja tutkia eri asioita ja ilmiöitä. Olen lapsille kannustava aikuinen, kuunteleva korva ja turvallinen syli, hassuttelua unohtamatta. Otan vastaan ilot, surut ja kuikunpuuskat :). Koen myös tärkeäksi yhteistyön kodin ja päiväkodin välillä. Avoin vuorovaikutussuhde vanhempien kanssa on perusta tälle työlle.

Olen Susanna Vähäkuopus ja työskentelen lastenhoitajana Metsälinnassa Mörrien ryhmässä. Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2012 suuntautumisena lapset ja nuoret. Pari vuotta ehdin työskennellä eräässä päiväkodissa kunnes esikoisemme ilmoitteli tulostaan. Tästä vajaa kaksi vuotta myöhemmin syntyi myös toinen lapsemme. 2017 marraskuussa sain paikan Vekaralinnan iloisesta joukosta, jonka jälkeen syksyllä 2018 siirryin Metsälinnan päiväkotiin. Työssäni olen iloinen, avoin ja helposti lähestyttävä aikuinen, jolta löytyy lämmin ja turvallinen syli iloihin ja suruihin. Asun Heikkilänkankaalla avopuolison ja kahden lapsen kanssa. Vapaa-aikani vierähtävät juurikin perheen kanssa touhuillessa, ulkoillen ja tanssiharrastusten parissa. Pidän kaikenlaisista käsitöiden tekemisestä, valokuvaamisesta sekä kotimme sisustamisesta.

                                                                           

  Ryhmäavustajana toimii Virve Luukkonen     
                                            
                   

                  

TIITIÄISET


Laura, Anna ja Tytti


Minä olen Tytti Rautio, toimin varhaiskasvatuksen opettajana Tiitiäisten ryhmässä. Kotoisin olen Ylitorniolta, mutta asunut jo useita vuosia Oulussa. Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) joulukuussa 2007. Sen jälkeen tein useita vuosia töitä kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kuntoutus- ja tilapäishoitoyksikössä Oulussa. Erityislasten parista siirryin töihin Touhula-liikuntapäiväkoteihin, ennen äitiyslomalle jäämistä. Olen työskennellyt pikkulinnassa 2,5 vuotta, ja sieltä siirryin vuonna 2019 tänne Metsälinnaan.


Nautin työskentelystä lasten ja heidän perheidensä kanssa. Näen itseni lasta motivoivana kasvattajana, joka haluaa ajatella jokaisella lapsella olevan jotain hyvää ja voimaannuttavaa itsessään. Lapsen oppimisen kokemuksia tulee tukea ja antaa samalla lapselle tilaa toimia luovasti. Lasta tulee kunnioittaa ja antaa lapselle puheenvuoro. Aikuinen toimii turvana ja syli on pienelle aina avoin. Mukavaa, että olen päässyt osaksi Metsälinnan hienoa porukkaa!

                                                                       

Olen Laura Tryyki ja  työskentelen Metsälinnassa lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Olen lähtöisin Torniosta ja lähihoitajaksi valmistuin ammattiopisto Lappiasta Kemistä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Saman vuoden syksyllä muutinkin Ouluun töiden perässä. Pari vuotta vierähti eräässä Oulun kaupungin päiväkodissa ennen kuin pääsin liittymään Metsälinnan iloiseen ja luovaan joukkioon syksyllä 2011. Vuonna 2012 kauden päättyessä jäinkin sitten äitiyslomalle, josta onnekseni pääsin äitiysloman päätyttyä palaamaan Metsälinnaan jälleen syyskuussa 2013. Metsälinnavuosien aikana olen saanut lisäeväitä työhöni liikkarikoulutuksesta, metsämörrikoulutuksesta sekä Satuhieronta valmennuksesta.

Työ päiväkodissa on antoisaa ja ihanan vaihtelevaa. Parasta työssäni on ehdottamasti olla mukana lasten leikeissä ja puuhissa, koska juuri niissä hetkissä lastenmaailma avautuu parhaiten myös aikuiselle.

Vapaa-ajallani teen paljon erilaisia käsitöitä ja saan käyttää luovuuttani monipuolisesti myös työssäni.


                                                                                    

Olen Anna Kovero ja työskentelen lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Olen ammatiltani lähihoitaja ja suuntautumisopintoni koostuivat lasten ja nuorten hoidosta ja kasvatuksesta. 

Ammattikasvattajana ja luonteeltani olen lapsilähtöinen, ystävällinen, helposti lähestyttävä, johdonmukainen, iloinen sekä yritän selvitellä asioita aina positiivisen kautta. Yritän luoda toiminnallani kiireettömän ja positiivisen ilmapiirin ja niin että lapsille on aikaa ja syliä tarjolla. Olen luonteva lasten kanssa ja tykkään myös hassutella:) Pidän käsillä tekemisestä, laulamisesta sekä musisoinnista, liikunnasta ja retkeilystä!

Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme lasta ja koira. Harrastuksena minulla on pienestä asti ollut hevoset, jotka ovat edelleen iso isa elämääni.

 

MYTTYSET


Maija, Teea ja Sonja
Olen Maija Parkkila ja työskentelen varhaiskasvatuksen opettajana Myttysten ryhmässä. Olen valmistunut kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 2018 Oulun yliopistosta. Asun Kempeleessä puolisoni ja kolmen lapseni kanssa. Harrastan pianonsoittoa ja musiikki onkin aina ollut lähellä sydäntäni.

Työssäni haluan olla helposti lähestyttävä, turvallinen, luotettava ja kannustava aikuinen. Nautin työstäni lasten kanssa ja haluankin osaltani olla luomassa kiireetöntä ilmapiiriä, jossa jokainen lapsi voi kokea olevansa tärkeä osa omaa ryhmäänsä. Haluan välittää ympärilleni aitoa oppimisen iloa ja ajatusta siitä, että aina kannattaa yrittää, asiat opitaan kokeilemalla.

Olen Teea Tuomaala ja työskentelen Metsälinnassa Myttysten ryhmässä. Olen valmistunut lastenhoitajaksi vuonna 2013. Sitä ennen olen opiskellut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. Olen myös suorittanut Suomen ladun Metsämörri sekä Nuoren Suomen Liikuntaleikkiluoluohjaaja koulutukset. Metsälinnaan olen tullut syksyllä 2014. Lapsille haluan olla turvallinen aikuinen, jonka syli on aina avoin kaikille.Tärkeää on myös hyvin toimiva ja avoin yhteistyö perheiden kanssa. Työ on minulla erittäin mieluista ja teen työtä täydellä sydämellä!

Asun avopuolisoni kanssa Metsokankaalla. Vapaa-ajalla tykkää käydä jumpassa, nähdä ystäviä ja vietää aikaa kotitöiden parissa.


Olen Sonja Räty ja työskentelen lastenhoitajana Myttysten ryhmässä. Valmistuin vuonna 2008 lähihoitajaksi ja siitä lähtien päiväkotimaailma on vienyt minut mukanaan. Olen koko urani työskennellyt yksityisessä päiväkodissa, Metsiksessä aloitin työt syksyllä 2013. Olen suorittanut Suomen ladun Metsämörri sekä Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutukset.  Lasten kanssa toimiessa pyrin olemaan lempeä, mutta jämäkkä aikuinen, jolta syliä ja kauniita sanoja riittää  kaikille. Tärkeänä työssäni koen avoimen yhteistyön perheiden kanssa sekä lasten yksilöllisen huomioimisen. Työskentely lasten kanssa on antoisaa, vaihtelevaa ja niin ihanaa!

Asun Metsokankaalla puolisoni sekä poikieni Vilhon ja Veikan kanssa. Vapaa-aikani kuluukin pääosin perheen kanssa puuhatessa ja ulkoillessa.

Päiväkotiapulaisena työskentelee Pauliina Holappa

Linna Päiväkodit Ky    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi