METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Henkilökuntaamme kuuluu kolme varhaiskasvatuksen opettajaa, kuusi lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Niin ja tietenkin "rehtorimme" Minna, joka yleensä päivystelee omalla toimistollaan, mutta saattaa osallistua vaikkapa juhliimme tai viikkopalavereihin. 

Henkilökunta on monipuolisesti koulutettua ja päivitämme aktiivisesti tietojamme sekä taitojamme lisäkoulutuksissa.

Lukukausien aikana päiväkodissamme vierailee niin varhaiskasvatuksen opiskelijoita yliopistolta, sosionomiopiskelijoita kuin lähihoitajaopiskelijoitakin, jotka suorittavat 5-8 viikon mittaisia varhaiskasvatuksen ammattiharjoitteluita.

 

MÖRRIT (5- 6- vuotiaat)


Teea, Susanna ja Laura


Olen Susanna ja työskentelen Mörrien ryhmässä varhaiskasvatuksen opettajana, vastaten esiopetuksesta. Varhaiskasvatusta olen opiskellut Oulun yliopistossa ja suorittanut kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon. Osa Linna Päiväkotien henkilökuntaa olen ollut jo vuodesta 2012, mutta viime vuodet on vierähtänyt perhevapailla ja opintovapaalla. Olen kouluttautunut Suomen Ladun metsämörriohjaajaksi sekä Suomen Olympiakomitean liikuntaleikkikouluohjaajaksi.

Työni lähtökohtana toimii lapsen etu ja sen ensisijaisuus. Pidän tärkeänä, että jokainen lapsi tulee kuulluksi ja nähdyksi päiväkodin arjessa juuri sellaisena kuin on, saaden kokemuksen ainutlaatuisúudestaan ja tärkeydestään.

Olen Teea ja työskentelen Metsälinnassa Mörrien ryhmässä sekä Metsälinnan varajohtajana. Olen valmistunut lastenhoitajaksi vuonna 2013. Sitä ennen olen opiskellut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. Aloitin työn ohessa varhaiskasvatuksen opinnot syksyllä 2021 Oulun yliopostossa ja sen vuoksi teen osa-aikaista työviikkoa. Olen myös suorittanut Suomen Ladun Metsämörri- sekä Nuoren Suomen Liikuntaleikkiluoluohjaaja koulutukset. Metsälinnaan olen tullut syksyllä 2014. Lapsille haluan olla turvallinen aikuinen, jonka syli on aina avoin kaikille.Tärkeää on myös hyvin toimiva ja avoin yhteistyö perheiden kanssa. Työ on minulla erittäin mieluista ja teen työtä täydellä sydämellä!

Asun avopuolisoni kanssa Metsokankaalla. Vapaa-ajalla tykkää käydä jumpassa, nähdä ystäviä ja vietää aikaa kotitöiden parissa.


Olen Laura ja  työskentelen Metsälinnassa lastenhoitajana Mörrien ryhmässä. Olen lähtöisin Torniosta ja lähihoitajaksi valmistuin ammattiopisto Lappiasta Kemistä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Saman vuoden syksyllä muutinkin Ouluun töiden perässä. Pari vuotta vierähti eräässä Oulun kaupungin päiväkodissa ennen kuin pääsin liittymään Metsälinnan iloiseen ja luovaan joukkioon syksyllä 2011. Vuonna 2012 kauden päättyessä jäinkin sitten äitiyslomalle, josta onnekseni pääsin äitiysloman päätyttyä palaamaan Metsälinnaan jälleen syyskuussa 2013. Metsälinnavuosien aikana olen saanut lisäeväitä työhöni liikkarikoulutuksesta, metsämörrikoulutuksesta sekä Satuhieronta valmennuksesta.

Työ päiväkodissa on antoisaa ja ihanan vaihtelevaa. Parasta työssäni on ehdottamasti olla mukana lasten leikeissä ja puuhissa, koska juuri niissä hetkissä lasten maailma avautuu parhaiten myös aikuiselle.

Vapaa-ajallani teen paljon erilaisia käsitöitä ja saan käyttää luovuuttani monipuolisesti myös työssäni.

                                                                           

TIITIÄISET

Erika, Jemina ja Kati


                                                                       

Olen Kati ja olen Tiitiäisillä varhaiskasvatuksen opettajana. Valmistuin sosionomiksi varhaiskasvatuksen opettajan pätevyydellä 2015. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt mm. luontopäiväkodissa ja täällä Metsiksessä. Minulta löytyy Suomen Ladun metsämörri-ohjaajan koulutuksen lisäksi kohta myös liikuntaleikkikouluohjaajan koulutus.

Ensimmäisen kerran tulin Tiitiäisille vuonna 2019, jonka jälkeen jäin äitiyslomalle ja kotiäidin hommiin pariksi vuodeksi. Nyt olen takaisin kotoisassa työporukassa jo toista kautta hääräilemässä alle kolmevuotiaiden ryhmässä. Työssäni pidän tärkeänä jokaisen lapsen huomioimista omana ainutlaatuisena yksilönä. Arjessa lasten kanssa parasta on sylitellä, halitella, nauraa ja laulaa! Kaikki musiikkiin ja satuihin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Vanhempien kanssa pidän tärkeänä kasvatusyhteistyön olevan avointa ja helposti lähestyttävää. Kuulenkin mielelläni myös vanhempien ajatuksia ja pohdintoja puuhistamme. Vapaa-ajallani rentoudun kuntosalilla, luonnossa retkeillen perheen kanssa, kirppiksellä aarteita etsien ja hamstraamalla kahvikuppeja! 😊

Olen Jemina ja työskentelen lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Valmistuin 2023 vuoden alussa lähihoitajaksi suuntautumisena lapset ja nuoret. Valmistumisen jälkeen viime keväänä tein pari pidempää sijaisuutta Linna Päiväkotien Vekaralinnaan ja tänne Metsikseen, jossa jatkoinkin työskentelyä nyt syksyllä. Olen aina tykännyt lapsista ja heidän kanssaan touhuamisesta, siksi päiväkoti työpaikkana tuntuu ihan omalta jutulta.

Pidän musiikista, erityisesti pianon soitosta ja laulamisesta. Tykkään myös hyödyntää sitä täällä arjessa lasten kanssa. Minulle tärkeitä asioita työssä on kannustava, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri. Haluan olla helposti lähestyttävä työntekijä niin lapsille kuin aikuisillekin!

Olen Erika ja työskentelen Tiitiäisten ryhmässä lastenhoitajana. Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2004, valmistumisen jälkeen työskentelin pitkään kehitysvammapuolella. Sen jälkeen olen ollut kotiäitinä, toimistotöissä ja päiväkodissa.

Työssäni pidän tärkeänä huomioida lapset yksilöinä ja löytää heistä jokaisesta oma valloittava persoona. Minusta on mukava sotkea kädet yhdessä lasten kanssa vaikkapa sormiväreillä ja huomata lasten ilo, kun paperiin ilmestyy hienoja taideteoksia. Myös kauniit runot ja aforismit piristävät arkeani.

Vapaa-ajallani touhuilen paljon perheeni kanssa, lenkkeilen ja sisustelen kotia. Tykkään kaikesta kauniista ympärilläni.

Syksyn aikana minulla on tarkoituksena käydä liikuntaleikkiohjaajan koulutus.


 

MYTTYSET


Tytti, Henna-Riikka ja JanitaOlen Tytti ja toimin varhaiskasvatuksen opettajana Myttysten ryhmässä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Työskentelin useita vuosia kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kuntoutus- ja tilapäishoitoyksikössä. Linnoissa työskentelin ensin Pikkulinnassa 2,5 vuotta, ja sieltä siirryin vuonna 2019 tänne Metsälinnaan.

Nautin työskentelystä lasten ja heidän perheidensä kanssa. Näen itseni lasta motivoivana kasvattajana, joka haluaa ajatella jokaisella lapsella olevan jotain hyvää ja voimaannuttavaa itsessään. Lapsen oppimisen kokemuksia tulee tukea ja antaa samalla lapselle tilaa toimia luovasti. Aikuinen toimii turvana ja syli on pienelle aina avoin.

Olen Henna-Riikka, tutummin Hensu. 2021 syksystä alkaen olen ollut osana Metsälinnan porukkaa :)

Koulutukseltani olen lähihoitaja (2010), lisäksi olen suorittanut metsämörri-ohjaaja sekä liikkari-ohjaaja koulutukset.

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kouluikäiset lapset sekä kissat Limppu ja Lyyli. Neulominen ja leipominen kuuluu harrastuksiini sekä kalastus vaikka niihin kaloihin ja matoihin en miellelläni halua koskea :).

Parasta työssäni on lasten riemu ja onnistumisen kokemukset yhdessä.

Olen Janita ja toimin Metsälinnassa lastenhoitajana Myttysten ryhmässä. Olen aloittanut Linna Päiväkodeissa syksyllä 2021. Olen valmistunut lastenhoitajaksi 2017. Valmistumisesta asti olenkin päässyt tekemään töitä varhaiskasvatuksessa. Lasten kanssa toimimisesta ja ohjaamisesta minulla on jo monien vuosien kokemusta, sillä vapaa-ajallani toimin urheilun valmentajana. Myös oma liikkuminen ja rentoutuminen on tärkeää arjessa. 

Olen käynyt monia täydennyskoulutuksia omaan valmentajuuteeni, joista olen saanut vahvaa osaamista liikuntaan. Lisäksi olen käynyt Suomen Ladun järjestämän Metsämörri ohjaajakoulutuksen sekä Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen. 

Varhaiskasvatuksessa tykkään olla lasten lähellä ja heidän arjessa mukana. Hupsuttelut lasten kanssa ja turvallisena aikuisena oleminen on työssäni tärkeää. Olen sosiaalinen ja iloinen persoona. Vanhempien kanssa avoimuus ja hyvä yhteistyö on minulle tärkeää ja luontevaa.

Olen Susanna ja työskentelen Metsälinnassa päiväkotiapulaisena. Päiväni koostuvat päiväkodin puhtaanapidosta, välipalojen kokkailusta, pyykkihuollosta sekä tarpeen vaatiessa sijaistamisesta. Työssäni pidän eniten sen vaihtelevuudesta sekä huipusta työporukasta. Vapaa-aikani vietän ulkoillen ja retkeillen collie rotuisen koirani Hillan kanssa. Näen myös paljon ystäviäni.

Linna Päiväkodit Ky    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi