METSÄLINNAN PÄIVÄKOTI

Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Henkilökuntaamme kuuluu kolme lastentarhanopettajaa, kuusi lastenhoitajaa ja yksi avustava lastenhoitaja. Niin ja tietenkin "rehtorimme" Minna, joka yleensä päivystelee Vekaralinnan yksikössä, mutta saattaa osallistua vaikkapa juhliimme tai viikkopalavereihin. 

Kaikissa ryhmissämme toimii yksi  lastentarhanopettaja sekä kaksi lastenhoitajaa. Henkilökunta on monipuolisesti koulutettua ja päivitämme aktiivisesti tietojamme sekä taitojamme lisäkoulutuksissa.

Lukukausien aikana päiväkodissamme vierailee niin sosionomiopiskelijoita kuin myös lähihoitajaopiskelijoita, jotka suorittavat 5-8 viikon mittaisia varhaiskasvatuksen ammattiharjoitteluita.

 

MÖRRIT (5- 6- vuotiaat)


Merika, Niina ja Päivi

Olen Merika Everilä, 2016 valmistunut oululainen lastentarhanopettaja (KM). Kotona minua odattavat kaksi lasta, mies, kaksi kissaa ja pursuilevat kangaskaapit. Vastuullani on Mörrien ryhmä ja erityisesti esikoulun pitäminen. Opintoja on vuosien aikana kertynyt mm. lasten ja nuorten psyykkisestä hyvinvoinnista, psykologiasta ja kirjallisuudesta, mikä näkyy opetustyössäni kiinnostuksena kielenkehitykseen, draamaan ja toiminnalliseen oppimiseen. Tahdon erityisesti kehittää lasten loogista ja kriittistä ajattelua sekä edistää myönteistä luontosuhdetta.

.


Olen Päivi Liuska-Kaartinen ja työskentelen Metsälinnassa Mörrien ryhmässä lastenhoitajana. Olen koulutukseltani lähihoitaja, osaamisalana lasten ja nuorten hoito ja kasvatus. Asun Oulussa Kaakkurissa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluvat, mies, kaksi lasta ja koira. Vapaa-ajallani ulkoilen koiran kanssa, katselen elokuvia tai luen löhöillen. Välillä taas aika vierähtää lasten harrastusten parissa.

Olen Niina Toljamo ja toimin lastenhoitajana Mörrien ryhmässä. Kotoisin olen Ranualta ja siellä valmistuin ylioppilaaksi v.2014. Ouluun muutettuani valmistuin lähihoitajaksi lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalasta joulukuussa 2017. Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa tehden pitkiä kävelylenkkejä ja useasti käyn myös kuntosalilla tai pelaamassa salibändyä.

Kokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelystä on kertynyt liikuntakerho-ohjaajana, sijaisuuksia tehdessä nuorisotalolla sekä ennen tänne tuloa ehdin olla Pikkulinnassa puoli vuotta päiväkotiapulaisena, jossa pääsin tekemään myös lastenhoitajan sijaisuuksia. Nämä paikat ovatkin varmistaneet sen, että työni haluan tehdä lasten parissa.

 

TIITIÄISET


Teea, Roosa ja Sonja

Olen Roosa Lindström ja työskentelen Metsälinnassa vastaavana ja Tiitiäisten ryhmässä lastentarhanopettajana. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja olen valmistunut vuonna 2013. Metsälinnassa olen aloittanut työt tänä syksynä. Aiemmin olen työskennellyt toisessa yksityisessä päiväkodissa vastaavana lastentarhanopettajana.

Asun Tupoksessa mieheni, 1-vuotiaan tyttäreni sekä kultaisennoutajan kanssa. Vapaa-aikani kuluu perheen kanssa touhuten ja kotia sisustaen. 

Työurani aikana olen saanut koulutusta muun muassa varhaiskasvatusikäisten liikuntaan, Lapset puheeksi -keskusteluun ja -neuvonpitoon, satuhierontaan sekä musiikkiin. Työ lasten kanssa on minulle sydämen asia ja haluan olla turvallinen aikuinen, jonka syliin on mukava kömpiä vaihtamaan kuulumisia, laulamaan ja loruttelemaan. Myös huumori on osa minua, mitä olisikaan päivä ilman mukavia höpöttelyhetkiä!

Olen Sonja Räty ja työskentelen lastenhoitajana Tiitiäisten ryhmässä. Valmistuin vuonna 2008 lähihoitajaksi ja siitä lähtien päiväkotimaailma on vienyt minut mukanaan. Olen koko urani työskennellyt yksityisessä päiväkodissa, Metsiksessä aloitin työt syksyllä 2013. Olen suorittanut Suomen ladun Metsämörri sekä Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutukset.  Lasten kanssa toimiessa pyrin olemaan lempeä, mutta jämäkkä aikuinen, jolta syliä ja kauniita sanoja riittää  kaikille. Tärkeänä työssäni koen avoimen yhteistyön perheiden kanssa sekä lasten yksilöllisen huomioimisen. Työskentely lasten kanssa on antoisaa, vaihtelevaa ja niin ihanaa!

Asun Metsokankaalla puolisoni sekä poikieni Vilhon ja Veikan kanssa. Vapaa-aikani kuluukin pääosin perheen kanssa puuhatessa ja ulkoillessa.

Olen Teea Tuomaala ja työskentelen Metsälinnassa Tiitiäisten ryhmässä. Asun avopuolisoni kanssa Metsokankaalla, kiven heiton päässä Metsälinnasta. Lastenhoitajaksi olen valmistunut keväällä 2013 ja sitä ennen olen opiskellut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. Olen työskennellyt päiväkodissa Oulun kaupungilla ja Metsälinnassa aloitin elokuussa 2014. Lastenhoitajan työ on minulle erittäin mieluista ja teen työtä täydellä sydämellä! Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa ystävien kanssa ja katsella elokuvia.

 

MYTTYSET


Susanna, Laura ja Anne


Olen Anne Isokääntä ja toimin Metsälinnassa Myttysten ryhmässä lastentarhanopettana . Olen toiminut syksyllä 2017 Tiitiäisten ryhmässä sijaisena, joten talo on minulle ennestään tuttu aloittaessani vuoden 2019 alussa tehtävissäni. Varhaiskasvatuksen oppini olen saanut sekä Jyväskylän että Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa. Päiväkotikokemusta minulle on kertynyt useiden sijaisuuksien myötä eri päiväkodeissa vuosien 2017-2018 aikana. Tätä ennen olin omien lasteni kanssa kotona ja tein opintoja. Sitä ennen työskentelin teknisen alan tehtävissä (insinööri) kymmenisen vuotta, joten työelämässä olen ollut jo pitkään.

Asun Oulussa perheeni, johon kuuluu avioimies ja kaksi alle kouluikäistä lasta, kanssa. Arkemme pyörii töiden, päiväkodin ja pikkuharrasteiden ympärillä. Matkustelu, käsityöt, kulttuuri ja sisustaminen, joogatyyppinen liikunta sekä hyvä ja terveellinen ruoka ovat mielenkiintoni kohteita.

Olen luonteeltani iloinen, huumorintajuinen ja avoin. Toivon, että voitte kokea minut helposti lähestyttävänä päiväkodin aikuisena, jolle on helppo puhua asiasta kuin asiasta. Yhteistyöllä tätä työtä tehdään :). Omien lasten myötä on helppo ymmärtää lapsiperheiden elämää, sen iloja ja arjen haasteitakin, joten mikään ei ole niin ihmeellistä, etteikö siitä voisi puhua. Tärkeintä  on nähdä lapsessa olevaa hyvää, tukea taidoissa, tsempata niissä monissa mahdollisuuksissa, joita meissä jokaisessa on. Hymyä jokaiseen päivään:)!

Olen Laura Tryyki ja  työskentelen Metsälinnassa lastenhoitajana Myttysten ryhmässä. Olen lähtöisin Torniosta ja lähihoitajaksi valmistuin ammattiopisto Lappiasta Kemistä lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Saman vuoden syksyllä muutinkin Ouluun töiden perässä. Pari vuotta vierähti eräässä Oulun kaupungin päiväkodissa ennen kuin pääsin liittymään Metsälinnan iloiseen ja luovaan joukkioon syksyllä 2011. Vuonna 2012 kauden päättyessä jäinkin sitten äitiyslomalle, josta onnekseni pääsin äitiysloman päätyttyä palaamaan Metsälinnaan jälleen syyskuussa 2013. 

Olen suorittanut myös Liikkarikoulutuksen sekä Satuhieronta valmennuksen ja näitä oppeja hyödynnän nyt työssäni. Vahvuuksiini ja mielenkiinnon kohteisiini kuuluu kaikenlainen käsillä tekeminen, askartelu, neulonta, virkkaaminen, korujen väkertäminen... Kotona minua odottelee mieheni sekä touhukas poika Ville jolta ei vauhtia puutu! :)

Olen Susanna Vähäkuopus ja työskentelen lastenhoitajana Metsälinnassa Myttysten ryhmässä. Olen valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2012 suuntautumisena lapset ja nuoret. Pari vuotta ehdin työskennellä eräässä päiväkodissa kunnes esikoisemme ilmoitteli tulostaan. Tästä vajaa kaksi vuotta myöhemmin syntyi myös toinen lapsemme. 2017 marraskuussa sain paikan Vekaralinnan iloisesta joukosta, jonka jälkeen syksyllä 2018 siirryin Metsälinnan päiväkotiin. Työssäni olen iloinen, avoin ja helposti lähestyttävä aikuinen, jolta löytyy lämmin ja turvallinen syli iloihin ja suruihin. Asun Heikkilänkankaalla avopuolison, kahden lapsen sekä kultaisennoutajan kanssa. Vapaa-aikani vierähtävät juurikin perheen kanssa touhuillessa, ulkoillen ja tanssiharrastusten parissa. Pidän kaikenlaisista käsitöiden tekemisestä, valokuvaamisesta sekä kotimme sisustamisesta.

Olen Mari Karppinen ja työskentelen päiväkotiapulaisena Metsälinnan päiväkodissa. Sijaistan myös tarvittaessa lapsiryhmissä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, suuntautunut lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen. Asun mieheni ja kahden kissan kanssa. Vapaa-ajalla tykkään lukea, liikkua luonnossa ja joogailla.

Olen Rina Korhonen (äitiyslomalla) ja työskentelen lastentarhanopettajana Myttysissä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK), valmistuin 2008. Olen myös suorittanut esi- ja alkuopetuksen perusopinnot sekä erilaisia täydennyskoulutuksia luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin liittyen. Varhaiskasvatuksen parissa olen työskennellyt vuodesta 2010 ja Metsälinnaan tulin töihin vuonna 2016. Muutimme Ouluun perheeni kanssa Kainuusta, mistä olen myös kotoisin. Perheeseeni kuuluu kaksivuotias tytär, puoliso ja koira.

Työskentely lasten parissa on mielenkiintoista ja antoisaa. Päivät ovat aina erilaisia sekä täynnä iloa ja elämää! Haluan olla lapsille kannustava aikuinen, kuunteleva korva ja turvallinen syli, hassuttelua unohtamatta :) Koen myös tärkeäksi yhteistyön kodin ja päiväkodin välillä. Avoin vuorovaikutussuhde vanhempien kanssa on perusta tälle työlle.

Olen Tanja Kaijalainen (opintovapaalla), ja toimin Metsälinnan vastaavana lastentarhanopettajana Myttysten ryhmässä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Metsälinnaan siirryin joulukuun 2016 alussa Vekara Päiväkodeilta, jossa toimin johtajana Limingan JekkuVekarassa. Itse asun kuitenkin Oulussa yhdessä mieheni ja kahden tyttäremme kanssa. 


Työvuosieni aikana olen suorittanut monenlaista lisäkoulutusta, kuten Metsämörrin peruskurssin, Metsämyttyset ja -nuppuset teemakurssin sekä Luonnossa kotonaan- koulutuksen. Retket metsään ja lähiluontoon mahdollistavat lapselle tutkimisen, ihmettelyn ja uuden oppimisen kaikilla aisteilla. Luontokasvatuksen lisäksi liikunta on lähellä sydäntäni. Vapaa-ajallani harrastan monipuolista liikuntaa ja tätä liikunnan iloa haluan välittää myös työssäni lapsille!

Teen työtäni täydellä sydämmellä, tarjoten syliä ja lämmintä läsnäoloa jokaisen lapsen hoitopäivään!


Linna Päiväkodit Ky    Lähimetsäntie 1    90420 Oulu    044 5523153    metsalinna@vekaralinna.fi