VEKARALINNAN PÄIVÄKOTI

Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA

HENKILÖKUNTA

Vekaralinnassa työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, neljä lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Myös "Rehtorimme" Minna piipahtaa usein Vekaralinnassa. Täältä hänet useimmin tapaa vaikka tämä liikkuvainen nainen kierteleekin kaikissa kolmessa yksikössä.

Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita.

 

"Rehtori" Minna

Olen Minna Råman ja omaan unelmatyön ja –työpaikan. Olen toiminut päiväkotiyrittäjänä vuodesta 2002, jolloin Pikkulinna avasi ovensa Kaakkurin lapsille. Työvuodet pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissa olivat touhukkaita ja antoisia. Alueemme huutava pula päivähoitopaikoista sai minut ottamaan ison askeleen yrittäjän uralla syksyllä 2005, jolloin Vekaralinna aloitti toimintansa. Vekaralinnan ensimmäisen vuoden tein johtajan töiden lisäksi esikoulun opettajan hommia kunnes jätin paikkani lapsiryhmässä ja siirryin lähes täysipäiväiseksi byrokratian pyörittäjäksi. "Kotikonttori" on nykyään tukikohta, mistä lähden välillä kierrokselle linnasta linnaan.

Pula päiväkotipaikoista ei hellittänyt vieläkään, joten Metsokangas sai myös oman linnansa, Metsälinnan päiväkodin syksyllä 2009. 

Syksyllä 2014 Pikkulinnan päiväkoti muutti uusiin ihaniin tiloihin Metsokankaalle ja samalla pienet saivat oman ryhmänsä. Luopuminen vanhasta, alkuperäisestä Pikkulinnasta aiheutti suurta haikeutta, jonka on pikkuhiljaa haihduttanut lasten ja henkilökunnan tyytyväisyys ja ilo uudessa osoitteessa.


Työstäni tekee ihanaa sydämellään työtä tekevä henkilökunta, iloiset lapset ja mukavat vanhemmat.

Olen iloinen, että innostukseni liikuntaan näkyy edelleen myös päiväkotiemme arjessa. Lastentarhanopettajan tutkinnon lisäksi olen erikoistunut lasten liikuntaan ja esiopetukseen. Viime vuosina täydennyskoulutukseni on keskittynyt johtamisen osa-alueille ja johtamisen erikoisammattitutkinto on viimeisin suoritukseni.

Kotopuolessa kaikki lapset ovat ehtineet jo aikuisen ikään, joten työ- ja kotielämä antavat mukavasti vastapainoa toisilleen. Kolmen pojan perheessä vauhtia riittää vieläkin ja äitinä opitaan koko ajan uutta. Mieheni Juha vastaa päiväkotikiinteistöistä ja muustakin tekniikasta, ja on myöskin tullut tutuksi päiväkodin lapsille ja joillekin vanhemmillekin. Perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu matkustaminen ja laskettelu. Mökillä ja vesillä viihdymme erityisen hyvin, mutta välillä on päästävä ulkomaille saakka. Liikuntaa pyrin harrastamaan useamman kerran viikosta, mieluiten paritanssien parissa, hiihtoladulla tai vaellusreiteillä.

ALAKERRAN VEKAROIDEN VALTAKUNNAN VÄKEÄOlen Anna ja touhuan lastenhoitajana Vekaralinnan alakerrassa. Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2011 Oulun seudun ammattiopistosta. Työskentelin ensin kesän vanhuspuolella kotihoidossa, jonka jälkeen olenkin ollut päiväkotialalla. Olen ollut töissä Oulun kaupungilla, Haukiputaalla Naperovakka päiväkodeissa, Limingan kunnalla sekä nyt täällä Veksussa.

Olen käynyt Metsömörriohjaajan peruskurssin ja vetänyt mörriretkiä kaikenikäisille päiväkotilaiselle. Edellisessä työpaikassani sain tutustua positiiviseen pedagogiikkaan ja olen käynyt myös koulutuksessa aiheesta. Sujuva, luottamuksellinen ja avoin yhteistyö perheiden kanssa on minulle tärkeää, samoin lasten hyvä ja turvallinen olo päiväkodissa.

Perheeseeni kuuluu aviomies sekä 3- ja 5- vuotiaat lapset. Vapaa-ajan puuhiini kuuluu ulkoilun ja perheen kanssa touhuamisen lisäksi lukeminen (kirjat ja kirjallisuus ovat olleen minulle lapsesta asti todella tärkeitä), leipominen sekä ratsastus.

Olen Sonja, toimin lastenhoitajana Vekaralinnan alakerrassa. Valmistuin ylioppilaaksi (v. 1994), medianomiksi  (v. 1998) ja lopulta lähihoitajaksi (v. 2014). Ennen lähihoitajan koulutusta tein medianomialan töitä seitsemän vuotta Helsingissä ja noin kahdeksan vuotta osa-aikaisesti Oulussa. Omien lasteni syntymän jälkeen ajatus uudesta ammatista lasten parissa alkoi itää mielessäni ja hain lähihoitajakoulutukseen Oulun Diakoniaopistoon. Ensimmäinen harjoittelupaikkani oli Vekaralinnan päiväkoti, Veksu, jonka kodinomaiseen ilmapiiriin halusin päästä valmistumiseni jälkeenkin. Onnekseni toive toteutui, kun Veksussa avautui lastenhoitajan paikka.

Ennen Vekaralinnaa toimin kaksi vuotta lastenhoitajana musiikkipäiväkodissa ja sain sieltä eväitä erityisesti musiikkikasvatuksen toteuttamiseen. Lisäksi olen hankkinut lisäkoulutusta Avoimesta Yliopistosta sekä suorittanut Metsämörri- ja Liikuntaleikkikouluohjaajan peruskurssit. Aiemman ammattiurani aikana ehdin käydä useita kuvataiteisiin ja tietotekniikkaan liittyviä kursseja, joita olen pystynyt hyödyntämään myös lastenhoitajan työssäni, varsinkin toiminnan suunnittelussa.

Olen harrastanut vuosien saatossa kaikkea mahdollista afrikkalaisesta tanssista akvarellimaalaukseen ja innostun helposti uusista asioista. Vapaa-ajallani vietän mielelläni aikaa perheeni (mies ja kaksi koululaista) kanssa, rentoudun luonnossa tai luen.

Lastenhoitajana pyrin omalta osaltani huolehtimaan, että kaikilla lapsilla on hyvä ja turvallinen olo Veksussa, eikä ketään syrjitä tai kiusata. Paras palkinto työstäni on nähdä tyytyväisiä ja iloisia lapsia ympärilläni.YLÄKERRAN VALTAKUNNAN VIIKAREIDEN VÄKEÄKatja, Kirsikka, Katariina ja Piritta

Olen Kirsikka, vekaralinnan varhaiskasvatuksen opettaja, eskariopettaja sekä varajohtaja. Haukiputaalla suoritetun peruskoulun jälkeen siirryin opiskelemaan Ouluun. Kirjoitin ylioppilaaksi Madetojan Musiikkilukiosta jonka jälkeen valmistuin lastentarhanopettajaksi (nyk. varhaiskasvatuksen opettaja).

Valmistumisen jälkeen tein mm. luokanopettajan sekä kielten opettajan sijaisuuksia. Sen jälkeen pääsinkin sitten "omiin töihin" Oulun kaupungille. Kaupungin päiväkotiuran jälkeen siirryin yksityiselle puolelle. Vekaralinnan varhaiskasvatuksen opettajana olen ollut Metelinkankaan yksikössä heti sen historian alusta saakka, syksystä 2005. "Mun koti ON täällä".

Musiikki on ollut vahva osa elämääni syntymästäni lähtien. Myös lasten kanssa puuhatessa musiikki on luonnollinen toimintatapani. Olen kolunnut kaikenlaisia, musiikkileikkikoulun ohjaukseen liittyviä kursseja eri musiikkipedagogien johdolla. Laulu erilaisissa kokoonpanoissa on ollut elämäntapa pienestä tytöstä lähtien, ja niin se on edelleenkin.

Matkustus, laskettelu, murtomaahiihto, vaellus ja luonnossa samoilu kuuluvat koko perheen yhteisiin harrastuksiin. Viime vuosina olemme kolunneet alppeja laskettelusesongin aikaan, mutta myös pohjoisemman lapin rinteet käydään sutimassa hiihtokauden aikana. Kesäisin matkustelemme paljon mm. Välimeren rannoilla. Tavaksi on myös tullut ihastella kotomaamme monimuotoista luontoa ystäväperheidemme kanssa, joka ilmansunnassa.

Vekaralinnan myötä olen hurahtanut lasten liikuttamiseen, ja tähän olen saanut koulutusta Nuorelta Suomelta, Pohjois-Pohjanmaan liikunta ja urheilulta sekä Virpiniemen liikuntaopistolta. Olen myös villiintynyt Suomen Ladun metsämörri -toiminnasta ja könyämmekin Vekaralinnan lasten kanssa joka viikko mörri- tai myttysmetsän uumenissa. Lisäksi perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on erittäin lähellä sydäntäni ja olemmekin valtavan iloisia ja kiitollisia siitä että Vekaralinnan perheet ovat juuri niin kovasti "veksulaisia" kuin ovat. 

Työssäni Veksussa, valtavaa iloa ja nautintoa antaa monipuolinen, virikkeellinen ilmapiiri lasten kanssa touhutessa. Lisäksi meillä on mahdollisuus järjestää monenlaista toimintaa päiväkotiperheille ihan päiväkotiarjen ulkopuolellakin. Vekaralinnassa meillä on kodikasta ja kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Toimiva, huumorilla höystetty tiimityöskentely kantaa hedelmää niin pitkälle, että lapsilla on päiväkodissa hyvä olla. Elämän- ja työniloa ammennan edelleen siitä, että lapsiryhmässä yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen. Vekaralinnan lapsissa on valtavasti elämänviisautta, avoimuutta ja huumoria. Joka kevät joudumme pyyhkimään kyyneleitämme kun lähetämme heitä koulupolulle, mutta kiitollisina yhteisistä vuosista ja kokemuksista. 


Olen Katariina, paljasjalkainen Oululainen, joka löysi perheensä kanssa unelmiensa talon reilu vuosi sitten Limingasta. Perheemme kasvoi myös toisella tytöllä viime keväänä, joten nyt meitä on neljä + ranskanbuldoggimme Mustikka. Vekaralinnassa olen työskennellyt vuodesta 2017, valmistumiseni jälkeen Oulun Diakoniaopistosta (v.2016). Vekaralinnaan palaaminen äitiysloman jälkeen on tuntunut kaikin puolin hyvältä ja minut otettiin ihanasti vastaan niin vanhojen tuttujen, kuin uusienkin tuttavuuksien puolesta. Oman kuopukseni sain kummitädin hoiviin, joten siltäkin osalta työelämään palaaminen on ollut helppoa.

Vapaa-aikani vietän perheesi kanssa touhutessa. Tykkään ulkoilla lasteni kanssa, ja olen alkanut myös kiinnostumaan leipomisesta, joka on ennen ollut minulle sananmukaisesti melkoista pakkopullaa.

Lapsille tahdon olla luotettava ja turvallinen aikuinen, jonka luokse on helppo tulla niin iloissa kuin suruissa. Nautin työssäni seurata miten lapset kasvavat ja oppivat uutta. Tässä työssä itse oppii jatkuvasti uutta lasten kanssa touhutessa. Olen suorittanut metsämörri-ohjaaja koulutuksen.

Ihana olla takaisin Veksussa, parhaassa seurassa!

Olen Katja, hieman jo varttuneempi lastenhoitaja. Olen syntynyt Oulussa, mutta suurimman osan aikuisiästäni asunut Etelä-Suomessa. Takaisin kotiseudulle palasin kuutisen vuotta sitten. 

Lähihoitaja opintoni suoritin Helsingissä ja valmistuin 1995. Monenlaisia lisäkoulutuksia ja kursseja olen vuosien varrella suorittanut liittyen mm. liikuntaan, luontoon, musiikkiin, kommunikointiin jne.

Tiesin alusta asti, että varhaiskasvatus on minun alani. Viihdyn lasten kanssa ja teen työtäni koko sydämmellä. Kehut, kannustus ja huumori ovat tärkeitä työvälineitäni, siinä missä hankittu kokemus ja osaaminenkin.

Kotona teen käsitöitä, kuuntelen äänikirjoja sekä askartelen ja käyn maalauskurssilla. Harrastuksista hankkimiani taitoja ja kekemuksia pyrin hyödyntämään myös lasten kanssa.

Pidän myös paljon ulkoilusta, luonnossa liikkumisesta ja sen tarkkailusta. Kasvit ja linnut kiinnostavat minua erityisesti. Luonto ja siellä liikkuminen antaa niin paljon mahdollisuuksia ja kokemuksia, että koen sen erittäin tärkeäksi osaksi lasten arkea. Olen iloinen, että olen päässyt osaksi Vekaralinna porukkaa ja saan jatkaa luonnossa liikkumista Mörri-retkien merkeissä.

Kotonani kanssani majailee kaksi kissaa ja aina välillä myös omia siipiään koiransa kanssa kokeileva rakas tyttäreni. Ystävät ja perhe ovat minulle tärkeitä ja koitan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa.

Ryhmäavustajana toimii Piritta 
         

                                                       
                                   
                                   

Olen Eerika, toimin päiväkotiapulainsena Vekaralinnassa. Tähän ryhmään on ollut ihana tulla mukaan ja minut on otettu ihanasti vastaan. Erilaiset leikit ja liikunta ovat vahvuuksiani ja lasten kanssa työskentely on se minun juttuni, jonka huomasin jo aika varhain.

Vapaa-aikani vietänkin minun kolmen lapseni kanssa, leikkien, ulkoillen ja köllötellen. Lapsille haluan olla sellainen turvallinen aikuinen jonka syliin saa aina tulla. Pidän myös kovasti lapsille lukemisesta ja se on mielestäni tärkeää, minulle on luettu pienenä paljon ja olen sitä perinnettä jatkanut niin omien lasten kuin päiväkodin lastenkin kanssa.Linna Päiväkodit Ky    Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151    vekaralinna@vekaralinna.fi