VEKARALINNAN PÄIVÄKOTI

Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Vekaralinnassa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, neljä lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Myös "Rehtorimme" Minna pitää toimistoaan Vekaralinnan tiloissa. Täältä hänet useimmin tapaa vaikka tämä liikkuvainen nainen kierteleekin kaikissa kolmessa yksikössä.

Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita.

 

"Rehtori" Minna

Olen Minna Råman ja omaan unelmatyön ja –työpaikan. Olen toiminut päiväkotiyrittäjänä vuodesta 2002, jolloin Pikkulinna avasi ovensa Kaakkurin lapsille. Työvuodet pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissa olivat touhukkaita ja antoisia. Alueemme huutava pula päivähoitopaikoista sai minut ottamaan ison askeleen yrittäjän uralla syksyllä 2005, jolloin Vekaralinna aloitti toimintansa. Vekaralinnan ensimmäisen vuoden tein johtajan töiden lisäksi esikoulun opettajan hommia kunnes jätin paikkani lapsiryhmässä ja siirryin lähes täysipäiväiseksi byrokratian pyörittäjäksi. Vekaralinnassa minulla on edelleenkin tukikohta, mistä lähden välillä kierrokselle linnasta linnaan.

Pula päiväkotipaikoista ei hellittänyt vieläkään, joten Metsokangas sai myös oman linnansa, Metsälinnan päiväkodin syksyllä 2009. 

Syksyllä 2014 Pikkulinnan päiväkoti muutti uusiin ihaniin tiloihin Metsokankaalle ja samalla pienet saivat oman ryhmänsä. Luopuminen vanhasta, alkuperäisestä Pikkulinnasta aiheutti suurta haikeutta, jonka on pikkuhiljaa haihduttanut lasten ja henkilökunnan tyytyväisyys ja ilo uudessa osoitteessa.


Työstäni tekee ihanaa sydämellään työtä tekevä henkilökunta, iloiset lapset ja mukavat vanhemmat.

Olen iloinen, että innostukseni liikuntaan näkyy edelleen myös päiväkotiemme arjessa. Lastentarhanopettajan tutkinnon lisäksi olen erikoistunut lasten liikuntaan ja esiopetukseen. Viime vuosina täydennyskoulutukseni on keskittynyt johtamisen osa-alueille ja johtamisen erikoisammattitutkinto on viimeisin suoritukseni.

Kotopuolessa kaikki lapset ovat ehtineet jo aikuisen ikään, joten työ- ja kotielämä antavat mukavasti vastapainoa toisilleen. Kolmen pojan perheessä vauhtia riittää vieläkin ja äitinä opitaan koko ajan uutta. Mieheni Juha vastaa päiväkotikiinteistöistä ja muustakin tekniikasta, ja on myöskin tullut tutuksi päiväkodin lapsille ja joillekin vanhemmillekin. Perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu matkustaminen ja laskettelu. Mökillä viihdymme erityisen hyvin, mutta välillä on päästävä ulkomaille saakka. Liikuntaa pyrin harrastamaan lähes päivittäin joko salilla tai kuntopolulla.

ALAKERRAN VEKAROIDEN VALTAKUNNAN VÄKEÄ


Katariina, Sanna, ja Kirsikka

Olen Eskelisen Kirsikka Vekaralinnasta. Haukiputaalla suoritetun peruskoulun jälkeen siirryin opiskelemaan Ouluun ja kirjoitin ylioppilaaksi Madetojan Musiikkilukiosta 1991. 1995 valmistuin lastentarhanopettajaksi, edelleen Oulusta.

Valmistumisen jälkeen tein mm. luokanopettajan sekä kielten opettajan sijaisuuksia. Sen jälkeen pääsinkin sitten "omiin töihin" Oulun kaupungille. Kaupungin päiväkotiuran jälkeen siirryin yksityiselle puolelle. Vekaralinnan lastentarhanopettajana olen ollut Metelinkankaan yksikössä heti sen historian alusta saakka, syksystä 2005. "Mun koti ON täällä".

Musiikki on ollut vahva osa elämääni syntymästäni lähtien. Myös lasten kanssa puuhatessa musiikki on luonnollinen toimintatapani. Olen kolunnut kaikenlaisia, musiikkileikkikoulun ohjaukseen liittyviä kursseja eri musiikkipedagogien johdolla. Kuorolaulu on ollut elämäntapa pienestä tytöstä lähtien, ja niin se on edelleenkin.

Matkustus, laskettelu, murtomaahiihto, vaellus ja samoilu kuuluvat koko perheen yhteisiin harrastuksiin. Viime vuosina olemme kolunneet alppeja laskettelusesongin aikaan mutta myös pohjoisemman lapin rinteet käydään sutimassa hiihtokauden aikaan. Lisäksi kesäisin matkustelemme paljon mm. Välimeren rannoilla. Kesäiseksi tavaksi on tullut koluta myös kotomaamme monimuotoista luontoa. Näistä viimeisimpiä taitavat olla Ahvenanmaa, Hossa, Saimaa ja Kilpisjärvi. Välillä saatamme lipsahtaa myös naapurimaiden puolelle. Kuntoilumuodoista olen enemmän ulkoilmaliikkuja. Suurin osa vapaa-aikaa säätelee omien lasten liikunta- ja musiikkiharrastukset.

Vekaralinnan myötä olen hurahtanut lasten liikuttamiseen, ja tähän olen saanut koulutusta Nuorelta Suomelta. Olen myös villiintynyt Suomen Ladun metsämörri -toiminnasta ja könyämmekin Vekaralinnan lasten kanssa joka viikko mörri- tai myttysmetsän uumenissa. Lisäksi perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on erittäin lähellä sydäntäni ja olemmekin valtavan iloisia ja kiitollisia siitä että Vekaralinnan perheet ovat juuri niin kovasti "veksulaisia" kuin ovat. 

Työssäni Veksussa, valtavaa iloa ja nautintoa antaa monipuolinen, virikkeellinen ilmapiiri lasten kanssa touhutessa. Lisäksi meillä on mahdollisuus järjestää monenlaista toimintaa päiväkotiperheille ihan päiväkotiarjen ulkopuolellakin. Vekaralinnassa meillä on kodikasta ja kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Toimiva, huumorilla höystetty tiimityöskentely kantaa hedelmää niin pitkälle, että lapsilla on päiväkodissa hyvä olla. Elämän- ja työniloa ammennan edelleen siitä että lapsiryhmässä yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen. Vekaralinnan lapsissa on valtavasti elämänviisautta, avoimuutta ja huumoria. Joka kevät joudumme pyyhkimään kyyneleitä kun lähetämme heitä koulupolulle, mutta kiitollisina yhteisistä vuosista ja kokemuksista. 

Olen Sanna Rytinki ja olen työskennellyt lastenhoitajana Vekaralinnan päiväkodissa joulusta 2006 alkaen. Olen ollut välillä alakerrassa pienempien ryhmässä ja välillä yläkerrassa isompien kanssa. Tätä ennen työskentelin pari vuotta muissa yksityisissä päiväkodeissa. Lähihoitajaksi valmistuin keväällä 2004 Diakoniaopistosta. Vaikka vuosia talossa on jo useampi kertynyt ei elämä ehdi käydä tylsäksi, sillä jokainen vuosi on aina erilainen uusien perheiden kanssa yhteistyötä tehden.

Vaihtelevuutta työskentelyyn olen hakenut käymällä erilaisissa koulutuksissa. Näistä olen saanut uusia ideoita joita voin sitten lasten kanssa kehittää eteenpäin. Olenkin valmistumiseni jälkeen saanut pätevyyden Nuoren Suomen (nyk. Olympiakomitea) liikuntaleikkikouluohjaajaksi sekä Suomen Ladun Metsämörriohjaajaksi. Vuosien varrella olen käynyt myös useita lyhyempiä koulutuksia. Syksyllä 2017 kävin Lapset puheeksi-koulutuksen, menetelmän tarkoituksena on tukea lapsen kehityksen vaiheita.

Minuun voi törmätä Kaakkurissa muuallakin kuin Vekaralinnan alueella, asun nimittäin Kaakkurissa yhdessä mieheni kanssa. Lisäksi saatat tavata minut Kaakkurin Ozmaxissa tai muualla Kaakkurin alueella liikkumassa.

Olen Katariina Kanniainen, vuonna  1988 syntynyt paljasjalkainen Oululainen. Valmistuin Lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta keväällä 2016 suuntautumisena lapset ja nuoret. Tätä ennen olen valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2007, jonka jälkeen työskennellyt ravintola alalla ja myyjänä. Ajatus lasten parissa työskentelystä on ollut minulla jo peruskoulun päättymisen jälkeen, joten voin todella sanoa päässeeni unelmieni töihin. Vekaralinna on minulle entuudestaan tuttu opiskelujeni aikana suorittamieni kahden harjoittelun myötä, joten olen erittäin iloinen, että olen päässyt tähän työhön juuri tänne Veksun iloiseen ja aitoon porukkaan :) Tällä hetkellä työskentelen ala-kerrassa lastenhoitajana.  Olen suorittanut Suomen ladun mörrimetsä koulutuksen.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja ala-aste ikäinen tyttäreni, sekä ranskanbulldoggimme Mustikka. Vapaa-aikani koostuu pääosin ulkoilusta, sukulaisilla kyläilystä ja tyttäreni kanssa touhuamisesta.  Vekaralinnan lapsille haluan olla helposti lähestyttävä aikuinen joka auttaa ja tukee, lohduttaa ja tarjoaa sylin niin iloissa kuin suruissa. Arvostan avointa kasvatuskumppanuutta perheiden kanssa ja lapset kohtaan yksilöllisesti ja aidosti.YLÄKERRAN VALTAKUNNAN VIIKAREIDEN VÄKEÄTuuli, Sonja ja Minna


Olen Tuuli Salo ja olen syntynyt vuonna 1991 Oulussa. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri (erityisesti varhaiskasvatus), ja työskentelen täällä Vekaralinnan yläkerrassa eskariopena.

Omat vahvuuteni painottuvat musiikin puolelle. Olen käynyt sekä ala- että yläasteen musiikkipainotteisilla luokilla ja valmistuin vuonna 2010 ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta. Olen siis harrastanut musiikkia eri muodoissa lähes koko elämäni ja rakkain harrastukseni minulle onkin pianon soitto, jonka olen aloittanut jo 8-vuotiaana. Musiikkiharrastuksen lisäksi olen elämäni varrella kahlannut läpi lukuisat eri liikuntaharrastukset aina uinnista sirkukseen ja koripallosta tanssiin. Nyt vanhempana harrastuksiini on kuulunut erilaisissa jumpissa käyminen. Olen myös käynyt sekä liikuntaleikkikoulun että metsämörrin ohjaajakoulutuksen.

Lasten kanssa työskennellessä tahdon olla heille helposti lähestyttävä aikuinen niin ilon kuin surunkin tullessa. Pidän tärkeänä lapsen yksilöllistä huomiointia joka tilanteessa, johon pienryhmätoiminta ja vanhempien kanssa tapahtuva avoin kasvatuskumppanuus antavat hyvät eväät. Vekaralinnassa arvostan sen kodinomaisuutta ja ilmapiiriä - tänne on mukava herätä joka aamu töihin :)

Olen Sonja Komsa ja syntynyt v. 1975. Reilun neljänkymmenen vuoden aikana olen ehtinyt valmistua ylioppilaaksi (v. 1994), medianomiksi (v. 1998) ja lopulta lähihoitajaksi (v. 2014). Tein leikkaajan töitä Ylellä Helsingissä ja graafikon töitä Oulussa yhteensä yli kymmenen vuotta ennen kuin vaihdoin alaa.

Vekaralinnan päiväkoti oli ensimmäinen työharjoittelupaikkani, kun aloitin lähihoitajaopinnot, ja oli ihanaa palata tuttuun taloon tekemään töitä. Ennen Vekaralinnaa toimin kaksi vuotta lastenhoitajana musiikkipäiväkodissa ja sain sieltä eväitä erityisesti musiikkikasvatuksen toteuttamiseen. Tällä hetkellä kartutan kasvatusalan tietämystäni suorittamalla työn ohella kasvatustieteen kursseja Avoimessa yliopistossa.

Minulla on mies ja kaksi lasta, 6 v. ja 9 v., jotka ovat toimineet innoittajanani alanvaihdossa. Olen ehtinyt vuosien saatossa harrastaa kaikkea mahdollista afrikkalaisesta tanssista akvarellimaalaukseen ja innostun helposti uusista kokemuksista, myös lasten kanssa touhutessa. Vapaa-ajallani vietän myös mielelläni aikaa luonnossa: poimin marjoja mökillä tai lenkkeilen metsäpoluilla.

Työssäni pyrin olemaan lapsille turvallinen ja luotettava aikuinen, jonka syliin on helppo tulla.

Olen Minna Kääriäinen ja toimin lastenhoitajana Vekaralinnassa. Ennen lähihoitajan ammattitutkintoa olin Pikkulinnassa päiväkotiapulaisena vuonna 2008.  Valmistuin keväällä 2010 lähihoitajaksi, suuntautumisena lapset ja nuoret ja samaisen vuoden elokuussa pääsin suureksi ilokseni töihin Vekaralinnaan.

Vuosien varrella olen kouluttautunut mm. Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaajaksi sekä Suomen Ladun Metsämörri-, Metsämyttys- sekä Metsänuppusohjaajaksi.

Asumme Kaakkurinkankaalla mieheni, poikamme (s. 2016) sekä koiramme kanssa. Vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheen kanssa touhutessa.

Työssäni minulle on tärkeää turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luominen, kodinomaisuus, joustavuus sekä avoin yhteistyö perheiden kanssa. Haluan olla lapsille helposti lähestyttävä aikuinen, jolle voi kertoa niin ilot kuin surutkin. Jokainen lapsi tulee kohdata omana ainutlaatuisena yksilönään. Vekaralinna on kuin toinen kotini, tänne on aina mukava tulla. :)

Olen Jonna Lang ja syntynyt vuonna -87.  Toimin Vekaralinnassa päiväkotiapulaisena ja sijaistan tarvittaessa muita työntekijöitä. Valmistuin lähihoitajaksi 2012 suuntautuen lasten ja nuorten koulutusohjelmaan. Pääsinkin heti valmistuttuani päiväkotiin töihin. Tein samaan aikaan keikkatyötä yksityisessä kotihoidossa ja sieltä minulle tarjottiin pitempiaikainen pesti.  Asiakkainani oli myös lapsiperheitä.  Työskentelin siellä useamman vuoden, kunnes jäin kotiin hoitamaan omia lapsiani. Minulla on vuonna 2010, 2014 ja 2016 syntyneet lapset.  Vapaa-ajallani tietenkin touhuilen lasten kanssa. Käyn myös kuntosalilla ja harrastus mielessä harjoitan entistä ammattiani eli parturoin tuttujeni hiuksia. Välillä innostun myös käsitöistä ja näpertelen jotain pientä. Olen myös intohimoinen sisustaja. Lomilla tykkäämme käydä asuntovaunuilemassa tai mökkeilemässä.  Lapset ovat lähellä sydäntäni ja haluan olla helposti lähestyttävä, luotettava ja kiva aikuinen. Minulle on tärkeää, että lapsi kokee tulleensa huomatuksi ja häntä kuunnellaan.  Omalla työlläni tietenkin pyrin pitämään myös Vekaralinnan turvallisena ja siistinä niin ettei villakoirat juokse ovella vastaan!

Olen Anu Argrillander-Sinko (äitiyslomalla).

Tulin siis Minnalle töihin jo 2005 mutta harhauduin Toijalaan muutamaksi vuodeksi, nyt olen onnellinen paluumuuttaja ja kiitollinen että saan liittyä jälleen hoviväkeen =)

Olen vuosimallia 1979 ja. lähihoitajaksi olen valmistunut oppisopimuksella 2003. Muutamassa muussakin työpaikassa olen ehtinyt olla ja voin kertoa että maailman parhaat päiväkodit niin lapsille kuin henkilökunnallekin löytyy Kaakkurista  <3

Erityisosaamista minulla on liikunta- ja luontokasvatuksen lisäksi draama- ja tanssikasvatuksen puolelta joita myös yrittäjänä koulutan muille pienten lasten ohjaajille. Harrastuksiini kuuluu siis paritanssien lisäksi oman yritykseni (HauskaaOnnia) pyörittäminen.

Linnapäiväkodeissa rakastan sitä että työ ei ole henkilökunnalle vain työtä, vaan osa elämää jossa hoitolapsia kohdellaan kuin omiamme ja perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on luontevaa, avointa ja lämmintä. Sen takia tuonkin hyvillä mielin myös oman esikoululaiseni Pikkulinnaan.

Olen Mari Huhtala (äitiyslomalla), vuonna -87 syntynyt paljasjalkainen oululainen. Olen valmistunut Oulun yliopistosta kasvatustieteen kandidaatiksi vuonna 2010 ja jatkopintoina kasvatustieteen maisteriksi vuonna 2014.  

Vekaralinnan iloiseen joukkoon olen tullut mukaan vuonna 2011, mutta kaikkien linnojen toimintaa olen seurannut hyvin läheltä jo niiden perustamisvaiheesta alkaen. Asumme mieheni ja poikiemme kanssa Metelinkankaalla, joten myös kauppareissuilla ja puistoissa tulee törmättyä päiväkodin perheisiin. Oma vapaa-aikani kuluu perheen parissa, harrastuksina mm. kuntosalilla käynti ja sisustaminen. 

Omat kiinnostuksen kohteeni työhön liittyen ovat lasten draama- ja liikuntakasvatus. Olen suorittanut sivuaineinani ilmaisuaineiden integroidun kokonaisuuden sekä puheviestintä ja draamakasvatuksen. Draaman eri työtavat ovat itselleni luonnollinen tapa toimia lasten kanssa. Olen suorittanut Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulunohjaajan pätevyyden sekä Suomen ladun metsämörriohjaajakoulutuksen.

Päiväkotiarjessa panostan monipuoliseen ja lapsilähtöiseen arkeen sekä leikin merkitykseen. Kaikkein tärkeimpänä laadukkaassa varhaiskasvatuksessa pidän kuitenkin lapsen yksilöllistä huomioimista ja aitoja kohtaamisia, toimivaa kasvatuskumppanuutta perheiden kanssa sekä turvallisuutta, syliä ja läsnä olevaa aikuista. Vekaralinnassa pidän sen kodinomaisesta tunnelmasta, jossa huumorikin herskyy päivittäin! Tunnen olevani toiveammattini sydämessä toimiessani Vekaralinnassa ihanien lapsien ja aikuisten parissa.

Linna Päiväkodit Ky    Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151    vekaralinna@vekaralinna.fi