VEKARALINNAN PÄIVÄKOTI

Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA
HENKILÖKUNTA

Vekaralinnassa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, neljä lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Myös "Rehtorimme" Minna pitää toimistoaan Vekaralinnan tiloissa. Täältä hänet useimmin tapaa vaikka tämä liikkuvainen nainen kierteleekin kaikissa kolmessa yksikössä.

Vekaralinnassa on myös läpi vuoden opiskelijoita Oulun seudun ammattioppilaitoksista sekä päiväkotiharjoittelijoita.

 

"Rehtori" Minna

Olen Minna Råman ja omaan unelmatyön ja –työpaikan. Olen toiminut päiväkotiyrittäjänä vuodesta 2002, jolloin Pikkulinna avasi ovensa Kaakkurin lapsille. Työvuodet pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissa olivat touhukkaita ja antoisia. Alueemme huutava pula päivähoitopaikoista sai minut ottamaan ison askeleen yrittäjän uralla syksyllä 2005, jolloin Vekaralinna aloitti toimintansa. Vekaralinnan ensimmäisen vuoden tein johtajan töiden lisäksi esikoulun opettajan hommia kunnes jätin paikkani lapsiryhmässä ja siirryin lähes täysipäiväiseksi byrokratian pyörittäjäksi. Vekaralinnassa minulla on edelleenkin tukikohta, mistä lähden välillä kierrokselle linnasta linnaan.

Pula päiväkotipaikoista ei hellittänyt vieläkään, joten Metsokangas sai myös oman linnansa, Metsälinnan päiväkodin syksyllä 2009. 

Syksyllä 2014 Pikkulinnan päiväkoti muutti uusiin ihaniin tiloihin Metsokankaalle ja samalla pienet saivat oman ryhmänsä. Luopuminen vanhasta, alkuperäisestä Pikkulinnasta aiheutti suurta haikeutta, jonka on pikkuhiljaa haihduttanut lasten ja henkilökunnan tyytyväisyys ja ilo uudessa osoitteessa.


Työstäni tekee ihanaa sydämellään työtä tekevä henkilökunta, iloiset lapset ja mukavat vanhemmat.

Olen iloinen, että innostukseni liikuntaan näkyy edelleen myös päiväkotiemme arjessa. Lastentarhanopettajan tutkinnon lisäksi olen erikoistunut lasten liikuntaan ja esiopetukseen. Viime vuosina täydennyskoulutukseni on keskittynyt johtamisen osa-alueille ja johtamisen erikoisammattitutkinto on viimeisin suoritukseni.

Kotopuolessa kaksi lasta on ehtineet jo aikuisen ikään ja nuorimmaisellakin on takana jo muutama teinivuoisi, joten työ- ja kotielämä antavat mukavasti vastapainoa toisilleen. Kolmen pojan perheessä vauhtia riittää vieläkin ja äitinä opitaan koko ajan uutta. Mieheni Juha vastaa päiväkotikiinteistöistä ja muustakin tekniikasta, ja on myöskin tullut tutuksi päiväkodin lapsille ja joillekin vanhemmillekin. Perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu matkustaminen ja laskettelu. Mökillä viihdymme erityisen hyvin, mutta välillä on päästävä ulkomaille saakka. Liikuntaa pyrin harrastamaan lähes päivittäin joko salilla tai kuntopolulla.

ALAKERRAN VEKAROIDEN VALTAKUNNAN VÄKEÄ


Sanna, Tuuli ja Katariina

Olen Tuuli Salo ja olen syntynyt vuonna 1991 Oulussa. Valmistuin lastentarhanopettajaksi Oulun yliopistosta joulukuussa 2014, ja työskentelen täällä vekaralinnan alakerrassa Vekaroiden ryhmässä. Toimin myös Vekaralinnan vastaavana lastentarhanopettajana. 

Omat vahvuuteni painottuvat musiikin puolelle. Olen käynyt sekä ala- että yläasteen musiikkipainotteisilla luokilla ja valmistuin vuonna 2010 ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta. Olen siis harrastanut musiikkia eri muodoissa lähes koko elämäni ja rakkain harrastukseni minulle onkin pianon soitto, jonka olen aloittanut jo 8-vuotiaana. Musiikkiharrastuksen lisäksi olen elämäni varrella kahlannut läpi lukuisat eri liikuntaharrastukset aina uinnista sirkukseen ja koripallosta tanssiin. Nyt vanhempana harrastuksiini on kuulunut erilaisissa jumpissa käyminen. Olen myös käynyt liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen.

Lasten kanssa työskennellessä tahdon olla heille helposti lähestyttävä aikuinen niin ilon kuin surunkin tullessa. Pidän tärkeänä lapsen yksilöllistä huomiointia joka tilanteessa, johon pienryhmätoiminta ja vanhempien kanssa tapahtuva avoin kasvatuskumppanuus antavat hyvät eväät. Vekaralinnassa arvostan sen kodinomaisuutta ja ilmapiiriä - tänne on mukava herätä joka aamu töihin :)

Olen Rytingin Sanna ja jouluna 2006 kohdalleni sattui yksi elämäni parhaista asioista, sain nimittäin työn lastenhoitajana Vekaralinnan päiväkodista. Siitä lähtien olen työskennellyt täällä iloisin mielin välillä pienempien ryhmässä ja välilllä isompien ryhmässä. Tätä ennen työskentelin pari vuotta muissa päiväkodeissa Diakoniaopistosta valmistumiseni jälkeen. Vaikka vuosia talossa on jo useampi kertynyt ei elämä ehdi käydä tylsäksi, sillä jokainen vuosi on aina erilainen uusien perheiden ja välillä myös uusien kollegoiden kanssa yhteistyötä tehden.

Vaihtelevuutta työskentelyyn olen hakenut käymällä erilaisissa koulutuksessa.. Näistä on saatu uusia ideoita joita voi sitten lasten kanssa kehittää eteenpäin. Olenkin valmistumiseni jälkeen saanut pätevyyden Nuoren Suomen Liikuntaleikkikouluohjaajaksi sekä Suomen Ladun Metsämörriohjaajaksi. Vuosien varrella olen käynyt myös useita pienempiä koulutuksia. Lähiaikoina olen käynyt mm. draamaleikkikoulutuksen, aistimatkakoulutuksen sekä soivia polkuja ja rytmikkäitä leikkejä koulutuksen.

Minuun voi törmätä Kaakkurissa muuallakin kuin Vekaralinna alueella, asun nimittäin Kaakkurissa yhdessä mieheni kanssa. Lisäksi saatat tavata minut Kaakkurin Liikussa tai muualla Kaakkurin alueella liikkumassa.

Olen Katariina Kanniainen vuonna 1988 syntynyt Oululainen. Valmistuin Oulun Diakoniaopisstosta keväällä 2016 Lähihoitajaksi suuntautumisena lapset ja nuoret. Tätä ennen olen valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2007, jonka jälkeen tehnyt erinäisiä töitä. Ajatus lasten parissa työskentelystä on ollut minulla jo peruskoulun päättymisen jälkeen,joten nyt voin todella sanoa päässeeni unelmieni töihin. Vekaralinna on minulle entuudestaan tuttu opiskelujeni aikana suorittamieni kahden harjoittelun myötä, joten olen erittäin iloinen, että olen päässyt tähän työhön juuri tänne Veksun iloiseen ja aitoon porukkaan :)

Perheeseeni kuuluu mieheni ja tyttäreni 5v, sekä ranskanbulldoggimme Mustikka. Vapaa-ajallani ulkoilen, käyn salilla sekä touhuan tyttäreni kanssa. Vekaralinnan lapsille haluan olla helposti lähestyttävä aikuinen joka auttaa ja tukee, lohduttaa ja tarjoaa sylin niin iloissa kuin suruissa.Arvostan avointa kasvatuskumppanuutta perheiden kanssa ja lapset kohtaan yksilöllisesti ja aidosti.
 

YLÄKERRAN VALTAKUNNAN VIIKAREIDEN VÄKEÄSusanna, Sonja ja Kirsikka

Olen Eskelisen Kirsikka Vekaralinnasta. Haukiputaalla suoritetun peruskoulun jälkeen siirryin opiskelemaan Ouluun ja kirjoitin ylioppilaaksi Madetojan Musiikkilukiosta 1991. 1995 valmistuin lastentarhanopettajaksi, edelleen Oulusta.

Valmistumisen jälkeen tein mm. luokanopettajan sekä kielten opettajan sijaisuuksia. Sen jälkeen pääsinkin sitten "omiin töihin" Oulun kaupungille. Kaupungin päiväkotiuran jälkeen siirryin yksityiselle puolelle. Vekaralinnan lastentarhanopettajana olen ollut Metelinkankaan yksikössä heti sen historian alusta saakka, syksystä 2005. "Mun koti ON täällä".

Musiikki on ollut vahva osa elämääni syntymästäni lähtien. Myös lasten kanssa puuhatessa musiikki on luonnollinen toimintatapani. Olen kolunnut kaikenlaisia, musiikkileikkikoulun ohjaukseen liittyviä, kursseja eri musiikkipedagogien johdolla. Kuorolaulu on ollut elämäntapa pienestä tytöstä lähtien, ja niin se on elelleenkin.

Matkustus, laskettelu, murtomaahiihto, vaellus ja samoilu kuuluvat koko perheen yhteisiin harrastuksiin. Viime vuosina olemme kolunneet Itävallan "kukkuloita" laskettelusesongin aikaan. Lisäksi kesäisin matkustelemme paljon mm. Välimeren rannoilla ja Baltiassa, mutta myös runsaasti kotimaassa, mm. Ahvenanmaalla, sekä lapissa ihan jokaisen vuodenaikana. Erilaiset liikkumisen ja kuntoilun lajikokeilut ovat lähellä minua ja niitä olemme tehneet myös runsaasti koko työyhteisöllä. Itse olen enemmän ulkoilmaliikkuja ja mieluisimmat liikkumismuodot ovat pyöräily, sauvakävely, rullaluistelu ja pikkuhiljaa juoksutaidon kehittely. onhan myös tullut kokeiltua alamäkipyöräilyä ja tankotanssia monen, monen muun lajin rinnalla. Suurin osa vapaa-ajastamme menee omien lasten harrastusten parissa; toinen tyttäristä harrastaa muodostelmaluistelua sekä pianon- ja alttoviulunsoittoa, toinen kisatanssii ja soittaa selloa.

Vekaralinnan myötä olen hurahtanut lasten liikuttamiseen, ja tähän olen saanut koulutusta Nuorelta Suomelta. Olen myös villiintynyt Suomen Ladun metsämörri -toiminnasta ja könyämmekin Vekaralinnan lasten kanssa joka viikko mörrimetsän uumenissa. Lisäksi perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on erittäin lähellä sydäntäni ja olemmekin valtavan iloisia ja kiitollisia siitä että Vekaralinnan perheet ovat juuri niin kovasti "veksulaisia" kuin ovat. 

Joka tapauksessa, työssäni Veksussa, valtavaa iloa ja nautintoa antaa monipuolinen, virikkeellinen ilmapiiri lasten kanssa touhutessa. Vekaralinnassa meillä on kodikasta ja kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Toimiva, huumorilla höystetty tiimityöskentely kantaa hedelmää niin pitkälle, että lapsilla on päiväkodissa hyvä olla. Elämän- ja työniloa ammennan edelleen siitä että lapsiryhmässä yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen. Vekaralinnan lapsissa on valtavasti elämänviisautta, avoimuutta ja huumoria. Joka kevät joudumme pyyhkimään kyyneleitä kun lähetämme heitä koulupolulle, mutta kiitollisina yhteisistä vuosista ja kokemuksista. 

Olen Sonja Komsa ja syntynyt v. 1975. Reilun neljänkymmenen vuoden aikana olen ehtinyt valmistua ylioppilaaksi (v. 1994), medianomiksi (v. 1998) ja lopulta lähihoitajaksi (v. 2014). Tein leikkaajan töitä Ylellä Helsingissä ja graafikon töitä Oulussa yhteensä yli kymmenen vuotta ennen kuin vaihdoin alaa.

Vekaralinnan päiväkoti oli ensimmäinen työharjoittelupaikkani, kun aloitin lähihoitajaopinnot, ja oli ihanaa palata tuttuun taloon tekemään töitä. Ennen Vekaralinnaa toimin kaksi vuotta lastenhoitajana musiikkipäiväkodissa ja sain sieltä eväitä erityisesti musiikkikasvatuksen toteuttamiseen. Tällä hetkellä kartutan kasvatusalan tietämystäni suorittamalla työn ohella kasvatustieteen kursseja Avoimessa yliopistossa.

Minulla on mies ja kaksi lasta, 6 v. ja 9 v., jotka ovat toimineet innoittajanani alanvaihdossa. Olen ehtinyt vuosien saatossa harrastaa kaikkea mahdollista afrikkalaisesta tanssista akvarellimaalaukseen ja innostun helposti uusista kokemuksista, myös lasten kanssa touhutessa. Vapaa-ajallani vietän myös mielelläni aikaa luonnossa: poimin marjoja mökillä tai lenkkeilen metsäpoluilla.

Työssäni pyrin olemaan lapsille turvallinen ja luotettava aikuinen, jonka syliin on helppo tulla.

Olen Susanna Vähäkuopus ja työskentelen Vekaralinnassa lastenhoitajana yläkerran porukassa. Valmistuin OAKK:sta vuonna 2012 lähihoitajaksi, suuntautumisena lapset ja nuoret. Minulla on kaksi muuta eri alojen koulutusta, mutta ne eivät tuntuneet niin omilta kuin mitä lasten parissa työskentely tuntuu. Pari vuotta olin töissä päiväkodissa valmistumiseni jälkeen ennen äitiyslomalle jäämistä.

Perheeseeni kuuluvat avopuoliso, 3- vuotias poika ja 1,5- vuotias tyttö sekä kultainennoutaja. Vapaa-aikanani harrastan milloin mitäkin. Pidän kaikenlaisista askarteluista ja kotimme sisustamisesta. Käyn tanssitunneilla ja pidän paljon ulkona liikkumisesta. Pääosin vapaa-aikani menee oman perheen kanssa touhuillessa.

Olen todella iloinen, että pääsin töihin Vekaralinnaan, jossa on mahtava työporukka. Työssäni pyrin olemaan helposti lähestyttävä, turvallinen ja läsnä oleva aikuinen.

Olen Johanna Hämeenaho ja olen Vekaralinnassa päiväkotiapulaisena. Tarvittaessa sijaistan lastenhoitajana. Olen valmistunut 2015 Nuoriso- ja Vapaa-ajanohjaajaksi Haapaveden opistolta. Menetelmäopinnoissa erityisryhmien ohjaaminen ja kulttuuriohjaus, joihin sisältyi mm. muskariohjaus sekä teatteri. Pääsin töihin jo ennen valmistumistani työharjoitteluni kautta Helsinkiin. Työskentelin kaksi vuotta Helsingissä päivätoiminnassa ikä-ihmisten harrasteohjaajana, kunnes koti-ikävä iski ja muutimme mieheni, sekä Lemmy koiramme kanssa Ouluun Kaakkuriin. Minulla on paljon sisaruksia, joista olen vanhin. Nuorin sisareni on vasta 5- vuotias. Kokemusta lapsista löytyy myös työharjoitteluiden kautta mm. päiväkodista ja iltapäiväkerhosta. Kesäisin olen ollut myös usein lasten leireillä ohjaajana. Luonteeltani olen sosiaalinen, empaattinen ja luova tyyppi. Siksi uravalintanikin on osunut ihmisläheiseen työhon. Helsingissä työskennellessäni mietin, että olisi ihana kokeilla työtä pienten lasten kanssa ja olen kyllä tykännyt! Haaveena olisi päästä opiskelemaan sosionomiksi. Vapaa-ajallani harrastan kuntonyrkkeilyöä ja koiran kanssa ulkoilua.

 

Olen Anu Argrillander-Sinko (äitiyslomalla) ja iloinen päästessäni takaisin kotiin!

Tulin siis Minnalle töihin jo 2005 mutta harhauduin Toijalaan muutamaksi vuodeksi, nyt olen onnellinen paluumuuttaja ja kiitollinen että saan liittyä jälleen hoviväkeen =)

Olen vuosimallia 1979 ja kuulun siis yläkerran vanhuksiin. Lähihoitajaksi olen valmistunut oppisopimuksella 2003. Muutamassa muussakin työpaikassa olen ehtinyt olla ja voin kertoa että maailman parhaat päiväkodit niin lapsille kuin henkilökunnallekin löytyy Kaakkurista  <3

Erityisosaamista minulla on liikunta- ja luontokasvatuksen lisäksi draama- ja tanssikasvatuksen puolelta joita myös yrittäjänä koulutan muille pienten lasten ohjaajille. Harrastuksiini kuuluu siis paritanssien lisäksi oman yritykseni (HauskaaOnnia) pyörittäminen.

Linnapäiväkodeissa rakastan sitä että työ ei ole henkilökunnalle vain työtä, vaan osa elämää jossa hoitolapsia kohdellaan kuin omiamme ja perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on luontevaa, avointa ja lämmintä. Sen takia tuonkin hyvillä mielin myös oman 4-vuotiaani Vekaralinnaan.

Olen Minna Kääriäinen (äitiyslomalla) ja olen syntynyt Oulussa vuonna 1987. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2006, jonka jälkeen suoritin varhaiskasvatuksen perusopinnot Oulun avoimessa yliopistossa. Keväällä 2010 valmistuin lähihoitajaksi, suuntautumisena lapset ja nuoret. Samaisen vuoden elokuussa pääsin suureksi ilokseni töihin Vekaralinnaan. Talomme muun henkilökunnan tavoin minulla on liikuntaleikkikoulu- ja metsämörriohjaajan pätevyys. 

Vekaralinna on toinen kotini, sinne on aina mukava tulla! :) Työssäni minulle on tärkeää kodinomaisuus, joustavuus, avoin yhteistyö vanhempien kanssa sekä turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luominen. Olen lapsille helposti lähestyttävä, lempeä ja luotettava aikuinen, jonka syliin on mukava käpertyä ja kertoa niin ilot kuin surutkin. :)

Asumme mieheni kanssa Kaakkurissa. Perheeseemme kuuluu myös päivänpaisteemme, newfoundlandinkoira Eemeli. Vaahteramäen kaimalleen uskollisena myös meidän Eemelimme tykkää silloin tällöin keksiä kaikenlaisia kepposia. Harrastuksiini kuuluu siis Eemelin kanssa touhuaminen, kirjojen lukeminen ja askartelu.

Olen Mari Huhtala (äitiyslomalla), vuonna -87 syntynyt paljasjalkainen oululainen. Olen valmistunut Oulun yliopistosta kasvatustieteen kandidaatiksi vuonna 2010 ja jatkopintoina kasvatustieteen maisteriksi vuonna 2014. Vekaralinnassa työskentelen vastaavana lastentarhanopettajana ja touhuan päiväkodin 1-4-vuotiaiden kanssa alakerrassa. 

Vekaralinnan iloiseen joukkoon olen tullut mukaan vuonna 2011, mutta kaikkien linnojen toimintaa olen seurannut hyvin läheltä jo niiden perustamisvaiheesta alkaen. Asumme mieheni ja poikamme kanssa Metelinkankaalla, joten myös kauppareissuilla ja puistoissa tulee törmättyä päiväkodin perheisiin. Oma vapaa-aikani kuluu perheen parissa, harrastuksina mm. kuntosalilla käynti ja sisustaminen. 

Omat kiinnostuksen kohteeni työhön liittyen ovat lasten draama- ja liikuntakasvatus. Olen suorittanut sivuaineinani ilmaisuaineiden integroidun kokonaisuuden sekä puheviestintä ja draamakasvatuksen. Draaman eri työtavat ovat itselleni luonnollinen tapa toimia lasten kanssa. Olen suorittanut Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulunohjaajan pätevyyden sekä Suomen ladun metsämörriohjaajakoulutuksen.

Päiväkotiarjessa panostan monipuoliseen ja lapsilähtöiseen arkeen sekä leikin merkitykseen. Kaikkein tärkeimpänä laadukkaassa varhaiskasvatuksessa pidän kuitenkin lapsen yksilöllistä huomioimista ja aitoja kohtaamisia, toimivaa kasvatuskumppanuutta perheiden kanssa sekä turvallisuutta, syliä ja läsnä olevaa aikuista. Vekaralinnassa pidän sen kodinomaisesta tunnelmasta, jossa huumorikin herskyy päivittäin! Tunnen olevani toiveammattini sydämessä toimiessani Vekaralinnassa ihanien lapsien ja aikuisten parissa.

Linna päiväkodit Ky    Metelinkankaantie 4    90420 Oulu    044 5523151    vekaralinna@vekaralinna.fi